Milli Eğitim Bakanı Tekin, Beyoğlu'nda ortaokul temel atma törenine katıldı: - Mynet

Milli Eğitim Bakanı Tekin, Beyoğlu’nda Ortaokul Temel Atma Törenine Katıldı

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, Beyoğlu’nda gerçekleştirilen Hasköy/Kalaycıbahçe 24 Derslikli Ortaokulu Temel Atma Töreni’nde yaptığı konuşmada Türkiye Yüzyılı’nı inşa edecek çocuklar yetiştirme idealini hayata geçirmek için yoğun bir çaba sarf ettiklerini belirtti. Eğitimde fiziki altyapı eksikliğinin giderilmesinin öncelikleri arasında yer aldığını vurgulayan Bakan Tekin, Türkiye genelinde okul sayısının 2002 yılına göre iki kat arttığını söyledi. Beyoğlu ilçesinde öğrenci sayısının aynı olmasına rağmen okul, derslik ve öğretmen sayısının ikiye katlandığını belirten Tekin, eğitimin niteliğinin artırılması için altyapı çalışmalarının süreceğini ifade etti. Bakan Tekin ayrıca belediye başkanlarının desteklerine ihtiyaç duyulduğunu belirterek, İstanbul’daki eğitim yatırımlarında Büyükşehir Belediyesi ile yakın bir işbirliği içinde olmanın önemine değindi. Kendi siyasi kariyerinden önce İstanbul’un gençlerini ve eğitim altyapısını ön plana çıkaracak bir büyükşehir belediye başkanının seçilmesini umut ettiğini söyledi.

Bakan Tekin, Beyoğlu Belediye Başkanı Haydar Ali Yıldız’a sürekli desteklerinden dolayı teşekkür ederek, birlikte çalışarak Türkiye Yüzyılı’nı inşa edeceklerini belirtti. Başkan Yıldız’ın öncülüğünde hayırseverlerin destekleri ile bir okul daha yapılması talebinde bulunan Bakan Tekin, okulda kapalı spor salonunun da olmasını istedi. Törene bakan Tekin ve Beyoğlu Belediye Başkanı Yıldız’ın yanı sıra bağışçılar, öğretmenler, veliler ve öğrenciler katıldı.

Mustafa Kandıralı Güzel Sanatlar Lisesi öğrencilerinin konser verdiği törende, okulun yapımına destek olan bağışçılar adına konuşma yapan Hasan İnanç Kabadayı ve Belediye Başkanı Yıldız, katkılarından dolayı teşekkür ederek duygularını paylaştılar. Konuşmaların ardından Bakan Tekin, Belediye Başkanı Yıldız, öğrenciler ve bağışçıların katılımıyla okulun temeli atıldı. Bu tür eğitim yatırımlarının devam ederek Türkiye’nin geleceğinin daha aydınlık bir hale gelmesine katkı sağlayacağı belirtildi. Okulun inşası tamamlandığında binlerce öğrencinin eğitim göreceği ve geleceğe hazırlanacağı önemli bir merkez olacağı ifade edildi. Okulun tamamlanması ile birlikte daha fazla çocuğun eğitim görmesine ve gelişmesine olanak sağlanacağı belirtildi.