MEB

MEB, Öğretmenlere Özel 24 Kasım Programı Düzenledi: Ankara ve İstanbul’da! – TRT Haber

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yapılan açıklamaya göre, Türkiye genelinde fark yaratan öğretmenler için özel bir etkinlik düzenlenecek. 22 Kasım’da Ankara’da başlayacak olan etkinlikler, 81 ilde seçilen başarılı öğretmenlerin ve şehit öğretmenlerin yakınlarının katılımıyla gerçekleşecek.

Kızılay Metro Sanat Galerisi’nde düzenlenecek olan “Öğretmen Gözüyle Eğitim Öğretim” temalı fotoğraf yarışmasında dereceye giren eserlerin sergileneceği belirtildi. Ayrıca, fark yaratan öğretmenler ve şehit öğretmenlerin yakınları, “100. Yıl Eğitim Hatıra Ormanı”na fidan dikecekler.

Ankara’da yapılacak etkinlikler kapsamında Anadolu Medeniyetleri Müzesi, Etnografya Müzesi, Ulucanlar Cezaevi Müzesi, 1. ve 2. Meclis Binası, Hacı Bayram-ı Veli Cami ve Müzesi ile Taceddin Dergahı gibi tarihi ve kültürel mekanların ziyaret edileceği belirtildi. Ayrıca, öğretmenler Cumhurbaşkanlığı Millet Kütüphanesi, Beştepe Millet Camii, 15 Temmuz Demokrasi Müzesi ve Türk Havacılık ve Uzay Sanayiini (TUSAŞ) ziyaret edecekler.

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, öğretmenler ve şehit öğretmenlerin yakınlarına akşam yemeği verecek. Ayrıca, yazar Hayati İnanç’ın şehitlik ile ilgili söyleşisinin düzenleneceği etkinlikler kapsamında, öğretmenler 24 Kasım’da Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin ile Anıtkabir’i ziyaret edecekler.

İstanbul’da da özel bir programın düzenleneceği belirtildi. Ankara’daki etkinliklerin ardından öğretmenler, 24 ve 25 Kasım’da İstanbul’da tarihi, kültürel ve sanatsal etkinliklere katılacaklar. Topkapı Sarayı Müzesi, Ayasofya-i Kebir Cami-i Şerifi, Sultanahmet Meydanı, İslam Bilim ve Teknoloji Tarihi Müzesi gibi İstanbul’un önemli mekanlarını gezecek olan öğretmenler, BAYKAR AR-GE Merkezi’ni de ziyaret edecekler.

Etkinlikler kapsamında, fark yaratan öğretmenlerin, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı Numan Kurtulmuş tarafından kabul edilmesi bekleniyor. Bu özel etkinlikler ile Türkiye’nin dört bir yanından gelen başarılı öğretmenlerin ve şehit öğretmenlerin yakınlarının bir araya gelerek eğitim ve öğretim konularında verimli bir şekilde paylaşımlarda bulunması hedefleniyor.