I could have signed for Manchester United and I snubbed Liverpool for Galatasaray as they weren’t good e... - talkSPORT

Manchester United’a imza atabilirdim ve Liverpool’u reddettim, çünkü Galatasaray onların seviyesinde değillerdi

Hollandalı futbolcu Wesley Sneijder, Premier Lig’e yapmak istediği başarısız transfer girişimlerini açıkladı. Kariyerinde iki kez İngiltere’ye transfer olma şansı yakalayan 40 yaşındaki Sneijder, Inter Milan’da oynadığı dönem boyunca dünyanın en iyi orta saha oyuncularından biri olarak kabul edildi. 2009/10 sezonunda Inter Milan ile tarihi bir sezon geçirirken, Şampiyonlar Ligi zaferinin ardından Güney Afrika’da beş gol atarak Hollanda’yı Dünya Kupası finaline taşıdı. Bir yıl sonra efsane Manchester United teknik direktörü Sir Alex Ferguson, Sneijder’i İtalya’dan koparmak için Old Trafford’a getirmek üzereydi ancak anlaşma mümkün olmadı. Hollanda’nın en fazla milli maça çıkan futbolcusu olan Sneijder, Liverpool’un 2013’te Premier Lig’de yedinci sırada bitirdikten sonra Galatasaray’ı tercih ederek Liverpool’u reddetti.

Sneijder, İngiltere’de neden oynamadığına dair konuşarak, “İki kez fırsatım oldu. Birincisi Man United için, o dönemki menajerim biraz bozdu, o dönemki ajanım.” dedi. “Sonrasında Liverpool oldu ve Liverpool’u seçmeyip Galatasaray’ı seçtim çünkü Liverpool o dönemde şimdiki gibi değildi.” diyerek açıkladı. Şu anda United ve Liverpool’u sırasıyla Erik ten Hag ve Arne Slot yönetiyor. Hollandalı Futbol Gazeteci Marcel Van Der Kraan, Liverpool’un başındaki Arne Slot’un Manchester United’ın Erik Ten Hag’ı geride bırakacağını ve son 35 yılda görülmemiş “şaşırtıcı” işler yaptığını söylüyor.

Sneijder, şu anda sekizinci sırada bitiren United’ın rakiplerine göre lige daha uygun olduğunu düşünüyor. Görüşlerini açıklarken, “Çünkü bir şeyler inşa etmek için zamana sahipler.” dedi. “Hocanın kalacağından eminler ve hocanın üzerine bir şeyler ekleyebileceklerinden eminler. Bu yüzden bu sezon geçen sezondan daha güçlü olacaklarını düşünüyorum.” İki teknik direktörü karşılaştırırken, “İkisi de iyi hocalar.” dedi. “Slot Feyenoord’da harika bir iş çıkardı ve United’de Ten Hag ile çok güvenilirler.” Şu ana kadar takımı kurmak için zaman vermeye devam ettiklerini söyledi. “Bu sezon ödüllere gideceklerini düşünüyorum.”