Manchester United, Şok Transfer İle Scott McTominay’i Satma Görüşmelerinde

Manchester United’ın orta saha oyuncusu Scott McTominay’in, Manchester United ile Galatasaray arasında devam eden görüşmeler neticesinde bu yaz Galatasaray’a transfer olabileceği belirtildi. 27 yaşındaki futbolcu şu ana kadar kariyerinin tamamını Manchester United formasıyla geçirdi. Geçen yıl takımdan ayrılması muhtemel görünen McTominay, bir önceki sezonki performansıyla West Ham United’ın da dikkatini çekmiş ancak reddedilen 30 milyon poundluk teklife rağmen Old Trafford’ta kalmayı tercih etmişti.

McTominay, geçen sezon takım arkadaşlarının sakatlıkları nedeniyle düzenli olarak forma giymiş, tüm organizasyonlarda toplam 43 maça çıkarak 10 gol atmıştı. İskoçya milli takımının da formasını giyen orta saha oyuncusu, Mayıs ayında oynanan FA Cup finalinde Manchester City’i şaşırtarak takımına zafer kazandırmıştı. Bu yaz McTominay’in satışı, geçen seneye göre daha az olası görünüyordu; ancak Galatasaray’ın başkan yardımcısı McTominay’in transferi konusunda olumlu adımlar atıldığını açıkladı.

Ibrahim Hatipoglu, CNN Turk’e yaptığı açıklamada, “Premier Lig’den, Manchester Unitedlı bir oyuncuya ilgi duyuyoruz. Transfer ücretiyle ilgili görüşmeler var. Hem kulüple hem de oyuncuyla yapılan pazarlıklar sonucunda maliyet netlik kazanır” dedi. Hatipoglu, Tottenham’ın orta saha oyuncusu Pierre-Emile Hojberg’in de hedefleri arasında olduğunu belirtti. “McTominay’in transferi konuşuluyor. Pierre-Emile Højbjerg iyi bir futbolcu, birçok talibi var, tüm seçenekleri görmek istiyor” dedi.

Manchester City Suudi Prensliği Ligi’nden ilk teklifle karşılaştıktan sonra Ederson’a fiyat biçti. Erik ten Hag, Manchester United’ın ilk hazırlık maçını kaybetmesinin ardından performansı eleştirdi. Arsenal’ın başarısız oyuncusu, Serie A’ya geçiş yaparak son kiralık ayrılışını tamamladı. Taraflar arasındaki pazarlıklara yönelik daha fazla detay vererek, transfer döneminde heyecanlanmamıza neden olacak gelişmeleri yakından takip etmeye devam edeceğiz.