Manchester United midfielder Scott McTominay could be set for move to Galatasaray - Irish Independent

Manchester United orta saha oyuncusu Scott McTominay, Galatasaray’a transfer olabilir – İrlanda Bağımsız

Galatasaray’ın başkan yardımcısı İbrahim Hatipoğlu, Pierre Emile-Hojbjerg ve Scott McTominay’in bu yaz transfer hedefleri olduğunu doğruladı. Türk şampiyonları, Fenerbahçe’nin baskısını geri çevirerek şaşırtıcı 102 puanla rekor kıran bir sezonun üzerine bir şeyler inşa etmeyi hedefliyor. Fenerbahçe ise Jose Mourinho’yu menajer olarak atayarak yanıt verdi ve şampiyonlar şimdi güçlü bir konumdan inşa etmeyi planlıyor.

McTominay geçen sezon Manchester United için kilit bir oyuncu olarak kanıtladı ve orta sahadan yedi Premier Lig golü attı, ancak sözleşmesinin son yılına girdi. Geçen yaz West Ham, 27 yaşındaki oyuncuya ilgi gösterdi, ancak şimdi Galatasaray onu transfer etmeye çalışıyor. İNEOS’un sahipliğinde Manchester United’ın bir tür yeniden yapılandırma sürecinin içinde olduğu biliniyor.

Hatipoğlu, CNN Türk’e verdiği demeçte, “Premier Lig ve Manchester United’dan bir oyuncuya ilgi duyuyoruz” dedi. “Bu doğal olarak yüksek bir maliyet anlamına geliyor. Transfer ücreti konusunda görüşmeler yapılıyor. Bizim için, transfer ücretleri ve oyuncu alacakları (maaş) dahil olmak üzere toplam maliyet, karar verme noktasında önemlidir. Hem kulüp hem de oyuncu ile yapılan müzakereler tamamlandığında maliyet ortaya çıkar.”

Hojbjerg de Tottenham’da son yılına girmiş durumda ve Spurs, Danimarkalı orta saha oyuncusu için tekliflere açık olacaklarını belirtti. Geçmişte Fulham’a taşınma teklifini reddeden eski Southampton oyuncusu, şu anda seçeneklerini değerlendiriyor.

Hatipoğlu, Haber Sarı Kırmızı’ya verdiği demeçte, “McTominay’in transferi tartışılıyor. Pierre-Emile Højbjerg iyi bir oyuncu, birçok talibi var, tüm seçenekleri görmek istiyor.”

Galatasaray’ın transfer çalışmaları göz kamaştırıcı bir sezonun ardından sürüyor. Bu yaz hedefledikleri oyuncuların takıma nasıl katkı sağlayacağı ve başarılarına nasıl katkı yapacakları merakla bekleniyor. Takımın taraftarları, yeni sezon için heyecanla bekleyişini sürdürüyor.