Manchester United Turns Down Initial Bids From Galatasaray For Scott McTominay: Report - News18

Manchester United, Galatasaray’dan Scott McTominay için Gelen İlk Teklifleri Reddetti: Rapor – News18

Manchester United, İskoçya’lı orta saha oyuncusu Scott McTominay için Galatasaray’ın yaptığı başlangıç tekliflerini reddettiği bildiriliyor.Kırmızı Şeytanlar, Erik ten Hag’ın büyük transferler için yol açmak için fon toplamaya çalıştığı devam eden transfer penceresinde oldukça meşgul oldu.Haberlerin devam ettiği sırada Manchester Evening News, Old Trafford merkezli ekibin, Türkiye’den McTominay için gelen erken teklifleri ‘anladığını’ öne sürdü.Rapor, Galatasaray’ın McTominay’e ilgi duymuş olabileceğini öne sürerken, Türk tarafının oyuncunun değerlemesine Manchester United’ın ulaşabileceği konusunda kuşkular olduğunu belirtiyor.Galatasaray başkan yardımcısı İbrahim Hatipoğlu, Scott McTominay’in Türkiye’ye transferi için görüşmelerin yapıldığını zaten açıklamıştı. Haber Sari Kimizi adlı yeni bir medya kanalına göre, “McTominay’in transfer ücreti üzerinde konuşuluyor” dedi. Hatipoğlu ayrıca, “McTominay ve Doue için görüşmeler devam ediyor. Wan-Bissaka bizim önceliğimiz değil” dedi.Başkan yardımcısı ayrıca, Spurs orta saha oyuncusu Pierre-Emile Hojbjerg’e olan ilgilerini de dile getirdi. “Pierre-Emile Hojbjerg iyi bir oyuncu, birçok takipçisi var, tüm seçenekleri görmek istiyor. Sağ bek ve orta saha transferlerinde tek basamaklı rakamlardan bahsedilmiyor. Ancak sağ bek için 10 milyon Euro’nun altında bir bütçe ayırdık” dedi.Geçen yıl Londra merkezli West Ham’e katılmaya karşı oldukça alıcı olduğuna inanılan Scott McTominay, Kobbie Mainoo, Mason Mount ve Casemiro gibi yıldızların varlığı nedeniyle oldukça alt sıralarda buldu kendini. Ancak, bahsedilen oyuncuların sakatlıkları McTominay’in daha fazla fırsat elde etmesine neden oldu. Manchester United’da 43 maçlık bir sezonla sona erdirdi. Kırmızı forma altında kariyerinde en iyi sezonu giderek 10 gol attı.Geçen yıl West Ham, McTominay için £30 milyon teklif etmişti ancak Erik ten Hag’ın yönettiği taraf en azından £10 milyon daha fazla istemişti. Sonuç olarak, herhangi bir anlaşma sağlanamadı.

Scott McTominay, bu yaz İskoç oyuncunun imzasına talip olan birkaç Premier Lig kulübünden çok talep görüyor. 27 yaşındaki McTominay, dünyanın en iyi orta saha oyuncusu değil ancak son birkaç yılda Manchester United için önemli bir kadro üyesi olmuştur. McTominay’in Red Devils ile olan sözleşmesi gelecek yıl sona erecek. Ayrıca bir yıl daha imzalamak için bir seçenek bulunmaktadır.

Galatasaray’ın, Scott McTominay’in Türkiye’ye transferini karşılayabileceği oldukça olası görünmemektedir. Yüksek transfer ücreti bir yana, McTominay’in yüksek maaşları muhtemelen sözü edilen hareketin bir engeli olacaktır. Diğer yandan, Manchester United’ın kadroyu hafifletmek için öncelikle diğer oyunculardan kurtulmaya odaklanacağı çok daha olasıdır.