Yeni Şafak

Maarif Vakfı unveils preschool program books: Developed over 3 years, approved by Ministry of Education | Life News – Yeni Şafak English

Türkiye Maarif Vakfı, son zamanlarda gerçekleştirdiği uluslararası etkinlikler ve projelerle dikkatleri üzerine çekmeye devam ediyor. Geçtiğimiz aylarda İstanbul Eğitim Zirvesi, Türk Maarif Ansiklopedisi tanıtımı ve Balkanlarda Türkçe Öğretimi ve Türkoloji Sempozyumu gibi etkinliklerle eğitim alanındaki güncel konuları tartışan vakıf, şimdi de Maarif Okul Öncesi Programı ile adından söz ettiriyor.

Dün düzenlenen bir toplantıda tanıtılan Maarif Okul Öncesi Programı, çocukların kişisel ve akademik gelişimlerini desteklemek amacıyla hazırlanmış bir program olarak karşımıza çıkıyor. 2023 yılında Romanya, Kuzey Makedonya, Mali, Cibuti, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti, Moritanya, Togo ve Kongo gibi ülkelerde eğitim bakanlıkları tarafından kabul edilerek uygulanmaya başlayacak olan bu program, çocukların eğitim hayatlarında önemli bir rol oynamaya aday.

Talim Terbiye Kurulu tarafından onaylanan ve yurt dışında da uygulamaya konulan Maarif Okul Öncesi Programı, Türkiye’nin eğitim alanındaki başarılı çalışmalarından biri olarak kabul edilebilir. Programın 4 farklı dilde (Türkçe, İngilizce, Fransızca, Arapça) çalışıldığını ve çocukların başarılarıyla ilgili olumlu geri dönüşler alındığını belirten vakıf yetkilileri, Mali’de yapılan bir araştırmanın TMV çocuklarının diğer çocuklardan üç kat ileride olduğunu gösterdiğini aktardı.

Maarif Okul Öncesi Programı, çocuk merkezli, gelişim ve oyun temelli bir program olarak tanımlanabilir. Matematik, bilim ve teknoloji, sosyal bilimler, dil gibi alanlarda oyun, hareket ve sanat gibi etkinliklerle desteklenen program, çocukların çok yönlü gelişimlerini desteklemeyi hedefliyor. Program kapsamında çocuklara özgü kitaplar ve materyaller de hazırlanmış durumda.

Türkiye Maarif Vakfı, 52 ülkede 470 eğitim kurumu ve 52 bin öğrenciyle faaliyet göstererek ülkemizin eğitim alanındaki uluslararası işbirliklerine katkı sağlıyor. Cumhuriyetimizin 100. yılında uluslararası eğitimde özgün ve nitelikli çalışmalar gerçekleştiren vakıf, IM Maarif Okul Öncesi Programı ile ülkeler arasında eğitim alanında iş birliğini ve kaliteli eğitimi yaygınlaştırmaya devam ediyor.