Liverpool transfers: Galatasaray's Baris Alper Yilmaz a target says club chairman - Anfield Watch

Liverpool transferleri: Galatasaray’ın Barış Alper Yılmaz’ı hedefliyor söylüyor kulüp başkanı – Anfield Watch

Liverpool, Galatasaray’ın Türkiye Süper Lig şampiyonu olan milli futbolcusu Barış Alper Yılmaz için ilgili bir aday olarak adlandırıldı. 24 yaşındaki Barış Alper, İstanbul devleriyle iki kez şampiyonluk yaşarken, Euro 2024 boyunca da milli takımı için etkileyici bir performans sergiledi. Türkiye’nin çeyrek finallere çıkması için yaptığı koşuları ve top sürmeleri geniş bir izleyici kitlesine ulaşması sağladı.

Premier Lig ekipleri Arsenal, Aston Villa ve Brighton – yanı sıra Liverpool da ilgilenen kulüpler arasında yer alıyor. Yıldız oyuncu, 2023 Mayıs ayında yeni bir Galatasaray sözleşmesine imza attı. Yeni anlaşması 2027’ye kadar uzanıyor ve transfer piyasasında 30 milyon Euro’ya kadar bir ücret alabileceği tahmin ediliyor. Ancak Galatasaray’ın iddialı 50 milyon Euro’luk talebi olduğu belirtiliyor ve Nuri Şahin’in Borussia Dortmund’unun da ilgili olduğu ifade ediliyor. Yılmaz, geçen sezon Gala formasıyla 37 maçta forma giydi ve Fenerbahçe’nin önünde şampiyonluk yaşadı, altı gol attı ve yedi asist yaptı.

Ankara Keçiörengücü’nden 2021’de Galatasaray’a katılan geniş futbolcu, hem kulübünde hem de milli takımında önemli bir parça haline gelmeyi başardı. Transferindeki %20’lik satış paylaşımını içeren 2.1 milyon Euro’luk anlaşmanın bir parçası olarak, satan kulüp, Galatasaray’ın potansiyel bir satış öncesinde almayı denediği iddia edilen bir satış paylaşımı anlaşması yaptı. Kulüp başkanı Sedat Tahiroğlu, Türk yayını AKŞAM’a konuştu ve takımının eski yıldızına olan ilginin fazla olduğunu açıkladı. Dortmund, imzası için önde gelse de Liverpool ve Arsenal de potansiyel adaylar arasında kabul ediliyor.

Gençler için Türk futboluna yol açılması gerektiğini belirten Tahiroğlu, “Onun Türkiye’nin yüzü olacağına inanıyorum” dedi. “Başarılı olabileceği bir takıma gitmesi önemli, para önemli değil. Önemli olan Barış Alper’in Türkiye’nin yüzü olabileceği bir takımda olması.”Liverpool’un, Türkiye Süper Lig şampiyonu Galatasaray’ın milli futbolcusu Barış Alper Yılmaz için ilgi gösterdiği belirtildi. Football Insider’ın özgün raporlarına göre, 24 yaşındaki forvet oyuncusu Arsenal, Aston Villa ve Bild’e göre Liverpool’un dikkatini çekti. Yılmaz, Lionel Messi’nin yeni takımından bir ayrılık duyurdu. Barcelona, yeni kulübünde, “Bu inanılmaz aile kulübünde futbol kariyerimin bir sonraki aşamasına başlamak için sabırsızlanıyorum” ifadelerini kullandı.