LGS’de bu yıl Türkçe belirleyici olacak - Sabah

LGS’de bu Yıl Türkçe Sınavı Belirleyici Olacak

2022 LGS sınavı değerlendirildi! Bilfen Ortaokulları bölüm başkanları sınavın detayları hakkında bilgiler verdi. Matematik bölüm başkanı İbrahim Eser, geçtiğimiz yıllardan farklı olmayan soru kalıplarının öğrencilerin yorumlama becerilerini güçlendirdiğini belirtti. Fen Bilimleri bölüm başkanı Neslihan Saçal ise deney düzenekleriyle ilgili soruların fazla olduğunu söyledi. Türkçe bölüm başkanı Sündüs Demirdağ Tunçer, 2022 Türkçe sınavında dil bilgisi kazanımlarının da yer aldığını ve soruların genel olarak öğrencilerin yorumlama gücünü ölçtüğünü ifade etti. Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi bölüm başkanı Esra Kızıtaş, sınavın okuduğunu anlama becerisine dayandığını vurguladı. T.C. İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük bölüm başkanı Havva Güneş, soruların tarihsel bilgi birikimini ve analiz yeteneğini ölçtüğünü belirtti. İngilizce bölüm başkanı Mediha Narin ise sınavda okuduğunu anlama ve mantık muhakeme sorularının arttığını ifade etti.

Öğrenciler, sınavda dikkatli bir şekilde soruları okuyarak zaman yönetimini doğru bir şekilde yapmalıdır. Soruların genel olarak zorluk derecesinin arttığı gözlemlenirken, özellikle Türkçe sınavının çeldiricisi güçlü sorular içerdiği belirtiliyor. Matematik dersi sınavında doğru zamanlama önemli bir faktör olarak öne çıkarken, İngilizce sınavında okuduğunu anlama ve tablo yorumlama becerilerinin önemli olduğu vurgulanıyor.

Öğrencilerin sınavlara iyi hazırlanması ve konuları detaylı bir şekilde çalışması gerekmektedir. Öğrencilerin sınavda başarılı olabilmeleri için kazanımlarını tam anlamıyla özümsemeleri ve analitik düşünme becerilerini geliştirmeleri gerekmektedir. Tüm bölüm başkanları, öğrencilerin sınavlara iyi bir şekilde hazırlanmaları için destek olmaları gerektiğini belirtiyor.

2022 LGS sınavı, öğrencilerin genel yeteneklerini ölçmeye yönelik zorlu sorular içermektedir. Özellikle Türkçe sınavının önceki yıllara göre daha zor olduğu görülmektedir. Bu nedenle öğrencilerin sınavlara iyi hazırlanmaları ve sınav stratejilerini doğru bir şekilde belirlemeleri önemlidir. Öğrencilerin sınavlara iyi bir şekilde hazırlanmaları ve başarılı olmaları dileğiyle, sınav sonuçlarının öğrencilerin emeklerine ve çalışmalarına uygun olmasını temenni ediyoruz.