Lady Gaga Regrets Her 'Twisted' Duet With R. Kelly and Vows to Take It Off Streaming Services - Glamour

Lady Gaga, R. Kelly ile yaptığı ‘Çarpık’ düeti için pişmanlık duyuyor ve streaming servislerinden kaldırma sözü veriyor – Glamour

Ünlü şarkıcı Lady Gaga, 2013 yılında R. Kelly ile yaptığı işbirliği hakkında sessizliğini bozdu ve hayatta kalanlara gönderdiği mesaj için özür diledi. R. Kelly hakkında cinsel saldırı iddialarının odaklandığı yeni bir belgeselin yayınlanmasından bir hafta sonra Twitter’da yayımlanan bir açıklamada Gaga, “Do What U Want” adlı şarkılarını kınadı ve iTunes ve diğer yayın platformlarından kaldıracağını açıkladı.

10 Ocak sabahı paylaşılan bu mesajda “R. Kelly hakkındaki iddiaları duyduğum şeyler kesinlikle korkunç ve savunulamaz,” dedi. “Ben de cinsel saldırı kurbanı olarak, hem şarkıyı hem de videoyu kendi hayatımda karanlık bir zamanda yaptım, niyetim çok isyankar ve provokatif bir şey yaratmaktı çünkü öfkeliydim ve kendi hayatımda yaşanan travmayı hala işlememiştim.”

“Do What U Want” şarkısının klibi Terry Richardson tarafından yönetildi ve sonunda iptal edildi, ancak bazı bölümleri sızdırıldı. Klipte R. Kelly, Gaga’yı anestezi altına alıp baygın haldeyken ameliyathane odasında parti düzenleyen bir doktor rolündeydi. Özellikle R. Kelly hakkındaki cinsel saldırı iddialarını göz önünde bulundurarak bu kavramı rahatsız edici olarak nitelendirmek yetersiz kalır.

“Şarkının adı ‘Do What U Want (With My Body)’ ve ne kadar açıkça yanlış düşündüğümü açıkça gösteriyor,” diye devam etti Gaga açıklamasında.

Kasım 2013’te Gaga ve R. Kelly, “Do What U Want”ı American Music Awards’da seslendirdiler. Yüksek konseptli performansta Gaga Marilyn Monroe figürünü, R. Kelly ise başkanı canlandırdı. Şarkıyı ayrıca Saturday Night Live programında da birlikte seslendirdiler.

“Aynı dönemdeki genç benimle tekrar konuşabilseydim, ona kendisinden sonraki dönemde yaptığım terapiyi geçirmesini söylerdim, böylece içinde bulunduğum karışık travmatik durumu anlayabilirdim – veya terapi bana veya benim gibi durumda olan hiç kimseye ulaşmazsa yardım almak için açık ve dürüst bir şekilde konuşmaya çalışmalıydım,” Gaga açıklamasında yazdı.

Lady Gaga’nın R. Kelly ile yaptığı işbirliği hakkındaki açıklamaları insanları derinden etkilemiştir. Olayla ilgili başka gelişmelerin neler olacağını merakla bekliyoruz.