Koronavirüs - TTB: Hekimlerden aldığımız duyumlar, hasta sayısının daha fazla olduğu yönünde - BBC.com

Koronavirüs: Hekimlerin Uyarısı – Hasta Sayısı Artıyor!

Türk Tabipleri Birliği (TTB), koronavirüs salgınıyla ilgili ek önlemler alınması gerektiğine dair bir basın açıklaması yaparak, resmi sayıların üzerinde hasta olduğu yönünde duyumlar aldıklarını belirtti. TTB Merkez Konseyi Başkanı Sinan Adıyaman, sağlık çalışanları ve hekimler arasında infial yaşandığını ve hasta sayısının gerçekte açıklanan sayılardan daha fazla olduğunu ifade etti. Sağlık Bakanlığı kaynakları ise akşamüstü yapılacak olan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın resmi açıklamasını işaret etti.

TTB’nin açıklamalarına göre, koronavirüs hasta sayısının daha fazla olduğu yönünde duyumlar aldıklarını belirten Adıyaman, test sonuçlarının negatif gelmesine rağmen yüksek riskli cevapların verildiğini ve bu durumun toplum sağlığı ve sağlık çalışanlarının sağlığı açısından ciddi riskler taşıdığını vurguladı. Ayrıca Adıyaman, birçok hastanede ekipman ve malzeme eksikliği olduğunu ve Sağlık Bakanlığı’nın öncelikli olarak sağlık çalışanlarının hayatlarını koruması gerektiğini belirtti.

Öte yandan Adıyaman, gerekli önlemlerin alınması durumunda sokağa çıkma yasağına gerek olmadığını ancak şu ana kadar alınan önlemlerin yetersiz olduğunu ifade etti. Umre’den gelen 20 bin kişiden 4 bininin karantinaya alındığını ve geri kalanına evde 14 gün karantinada kalmaları tavsiye edildiğini belirten Adıyaman, ancak bu kişilerin tüm Türkiye’ye yayıldığını ve alınan önlemlerde aksaklıklar olduğunu dile getirdi.

Adıyaman, Sağlık Bakanlığı’nın geç kararlar alarak önlemleri yetersiz bir şekilde uyguladığını ve karantina şartlarına uygun olmayan yerlerde insanların tutulduğunu belirtti. Bu durumun sağlık çalışanlarının ve toplumun sağlığını riske soktuğunu vurguladı. Adıyaman, popülasyonun bu şekilde yönetilmesinin doğru olmadığını ve önlemlerin alınması gereken noktalara öncelik verilmesi gerektiğini söyledi.

Sonuç olarak, TTB’nin açıklamaları ve yapılan uyarılar, koronavirüs salgınıyla mücadelede alınan önlemlerin yetersiz olduğunu göstermekte ve sağlık çalışanlarının ve vatandaşların sağlığını riske atmaktadır. Sağlık Bakanlığı’nın daha etkili ve hızlı önlemler alması gerektiği vurgulanmaktadır. Okuyucularımıza duyarlı olmaları ve alınan önlemlere dikkat etmeleri çağrısında bulunuyoruz.