Kocaeli'deki P&G fabrikasında çalışanları rehin alan kişi gözaltına alındı, Vali Yavuz 'Örgüt bağlantısı tespit edilemedi' dedi - BBC.com

Kocaeli’deki P&G Fabrikası Rehin Olayı: Şüpheli Gözaltına Alındı, Vali Yavuz Açıklama Yaptı

Kocaeli’nin Gebze ilçesinde bulunan Procter and Gamble fabrikasında yaşanan rehine krizi, İsrail’in Gazze’ye yönelik saldırılarını protesto etmek amacıyla gerçekleştirilmiştir. 7 çalışanı rehin alan İbrahim Y., polis tarafından gözaltına alınmıştır. Vali Seddar Yavuz, rehinelerin sağlık durumlarının iyi olduğunu ve şüphelinin hassas bir operasyonla ele geçirildiğini belirtmiştir. İbrahim Y’nin hedefinin İsrail’in Gazze’deki saldırıları durdurulması ve Mısır sınır kapısının açılması olduğu ifade edilmiştir. Olayla ilgili herhangi bir örgüt bağlantısı tespit edilmemiş olup şüphelinin fabrikanın eski çalışanı olduğu bilgisi paylaşılmıştır. Rehine yakınları, şüphelinin teslim olmasının ardından sevinç yaşamıştır.

Fabrikada çalışan 7 kişinin rehin alınmasıyla başlayan kriz, özel harekat polislerinin müdahalesiyle sonlanmıştır. Fabrikaya giren İbrahim Y., çalışanları rehin almış ve taleplerini iletmeye çalışmıştır. Kocaeli Valisi Seddar Yavuz’un da olay yerine gelerek bilgi aldığı belirtilmiştir. Olay esnasında fabrikanın bulunduğu caddeye araç ve yaya girişinin kapatıldığı aktarılmıştır. Fabrikada vardiyalı olarak çalışan 500 kişinin bulunduğu ve rehin alınan kişiler arasında muhasebeci, proje sorumlusu ve fabrika personelinin olduğu bilgisi paylaşılmıştır. Fabrikaya giren İbrahim Y.’nin sosyal medyada paylaşımları incelenmiş olup, İsrail ve Filistin arasındaki çatışmaları desteklediğine dair ipuçları bulunmuştur.

Rehine krizi sırasında rehin alınan kişilerin sağlık durumları iyi olduğu ve saldırganın onlara zarar vermek istemediği ifade edilmiştir. Süheyla Zihni’nin eşi, Zihni DHA’ya yaptığı açıklamada, eşinin rehin alındığını ve saldırganın yaklaşanlara ateş açacağını söylediğini aktarmıştır. İş arkadaşları, doğum günü olan rehine için pastayla sürpriz bir kutlama yapmıştır. Kriz sırasında olay yerinde bulunanların doğum günü kutlamasına dair videosu da paylaşılmıştır.

Olayın ardından şüphelinin gözaltına alınmasıyla birlikte normal yaşantıya dönüş sağlanmıştır. Bu tür olayların tekrarlanmaması ve benzer krizlerin yaşanmaması adına güvenlik önlemlerinin artırılmasına yönelik adımlar atılması beklenmektedir. Kocaeli Valiliği’nin de konuyla ilgili soruşturmayı sürdürdüğü ve gerekli adımları atacağı belirtilmiştir. Haber detaylarıyla ilgili gelişmeleri takip etmeye devam edeceğiz.