Kleemann | Darbeli Kırıcı ve Eleme Tesisi, İstanbul Finans Merkezi’nde (IFM) Etkileyici Performans Sergiliyor – Hub 4

Kleemann tarafından geliştirilen MOBIREX MR 130i EVO2 ve MOBISCREEN MSS 802i EVO mobil darbeli kırıcı ve mobil tarama makinası, İstanbul’un finans merkezinde beton üretimi ve yol alt yapıları için malzeme üretiyor. Bu iki Kleemann tesisi burada yaklaşık 1.5 yıl boyunca faaliyette olacak ve bir inşaat alanında yaklaşık bir milyon ton kazılmış malzemeyi işleyecek. Bu yoğun gelişimin ortasında, özel çevre ve malzeme göz önünde bulundurularak esneklik gerekmektedir. Kazılmış malzeme, iki Kleemann tesisiyle doğrudan işlenmekte ve bazıları diğer malzemelerle bir araya getirilmektedir.

Hava koşullarına bağlı olarak, 0-500/600 mm besleme malzemesi bazen ıslak ve çamurlu olabilirken, bazen de tozlu ve kuru olabilir. Bu değişen koşullar için çözüm: Islak havalarda, MOBIREX MR 130i EVO2 darbeli kırıcının önünde MOBISCREEN MSS 802i EVO tarama makinası kullanılmaktadır. Bu, çamurlu malzemeyi gevşetir, kaba eleyip darbeli kırıcıya beslemek için hazırlar. Kuru koşullarda bu ilk adım gerekli olmayabilir ve kazılmış malzeme doğrudan darbe kırıcıya aktarılabilir. İşletmeciyi Feyzullah Kahraman, Safir Proje inşaat şirketinin direktörü, “Bu kombinasyonun mükemmel sonuçlar verdiği görülmüştür” diyor. Saatlik 200 ila 300 tonluk üretimle günlük yakıt tüketimi 24 litre olmak üzere 0/30 ve 0/60 tane boyutları ürettiklerini açıklıyor. Son ürünün kalitesi, küp malzeme gereksinimlerini de çok iyi karşılıyor.

Kuru koşullarda darbeli kırıcı ön eleyici olmadan çalıştığında sadece bir makinenin yakıt alması oldukça ekonomiktir ve işletme maliyetlerini düşürür. ya da tarama makinası inşaat alanında başka işler için kullanılabilir. MSS 802i EVO’nun orantılı olarak kontrol edilen şasi ile kısa kurulum süreleriyle hızlı bir şekilde taşınabilmesi mümkündür. Yeni Kleemann darbeli kırıcının çalışanlarına, sezgisel SPECTIVE işletim konsepti sayesinde hızlı ve kolay bir şekilde alışmaları için sunulan hizmetten ve işletmeye yönelik tüm önemli parçalara bakım ve bakım için kolay erişimden dolayı memnuniyet duyulmaktadır. Genel olarak, müşteri ve Kleemann arasındaki yakın işbirliği, zorlu ortamda danışmadan yerinde sistemin kurulumuna kadar değerini kanıtlamıştır.