Kırım Derneği İstanbul Şubesinde 'Türkiye'de Mesleki Eğitim' konferansı - QHA - qha.com.tr

Kırım Derneği İstanbul Şubesinde ‘Türkiye’de Mesleki Eğitim’ Konferansı düzenlendi

Kırım Türkleri Kültür ve Yardımlaşma Derneği İstanbul Şubesi, her hafta düzenlediği konferanslarla önemli konuları gündeme taşımaya devam ediyor. Bu hafta düzenlenecek konferansın başlığı ise “Türkiye’de Mesleki Eğitim” olacak. Konferansa konuşmacı olarak katılacak olan Metin Aras, Türkiye’deki mesleki eğitim sistemi hakkında katılımcılara bilgi verecek.

Program, 22 Aralık 2023 Cuma günü saat 19.30’da Kırım Derneği İstanbul Şubesi’nde gerçekleştirilecek. İstanbul’un Fatih ilçesinde, Çapa semtinde yer alan Molla Gürani mahallesinde bulunan dernek binasında düzenlenecek olan etkinliğin ikram sahibi ise Hasan Kırımadalar olacak.

Konferans, Türkiye’nin mesleki eğitim sisteminin güncel durumunu ele alacak ve katılımcılara sektörler arası geçiş imkanlarını, meslek liseleri ve mesleki eğitim kurslarının önemini vurgulayacak. Ayrıca, mesleki eğitimdeki son gelişmeler, yeni yasal düzenlemeler ve gelecek planları hakkında da bilgiler aktarılacak.

Kırım Türkleri Kültür ve Yardımlaşma Derneği İstanbul Şubesi’nin düzenlediği konferanslar, Türkiye’deki Kırım Türkleri ve diğer topluluklar arasında kültürel alışverişi desteklemeyi, dayanışmayı ve bilgi paylaşımını teşvik etmeyi amaçlıyor. Bu tür etkinlikler, toplumun farklı kesimlerinden insanları bir araya getirerek bilgi ve deneyim paylaşımına olanak tanıyor.

Metin Aras’ın konuşmacı olarak katılacağı bu haç-ekinlik, Türkiye’deki mesleki eğitim konusunda farkındalık yaratmayı ve katılımcılara bilgi sahibi olma fırsatı sunmayı hedefliyor. Türkiye’deki mesleki eğitim sistemindeki gelişmeler hakkında güncel bilgilerin paylaşılacağı konferans, katılımcıları mesleki eğitim alanındaki yenilikler ve fırsatlar konusunda bilgilendirecek.

Kırım Derneği İstanbul Şubesi’nin düzenlediği bu tür etkinlikler, toplumumun kültürel ve sosyal hayatına katkı sağlamayı amaçlıyor. Konferansa katılımın ücretsiz olacağı ve herkesin davetli olduğu belirtilirken, konferansın sonunda soru-cevap bölümüyle katılımcıların konuyla ilgili merak ettikleri soruları yöneltebileceği de bildiriliyor.