Kimyonun Faydaları Nelerdir? Neye İyi Gelir? Kimyonun Az Bilinen Faydaları - CNN TÜRK

Kimyonun Sağlığa Faydaları Hakkında Bilmeniz Gerekenler

Kimyon, Asya ve Akdeniz bölgelerinde yaygın olarak tüketilen bir bitkidir ve saç dökülmelerinden gaz sancılarına, yaşlanmaya kadar pek çok farklı duruma iyi gelmektedir. Bunun yanı sıra kimyonun az bilinen faydaları arasında şeker hastalıklarından kemik gelişimine kadar çeşitli sorunlara karşı faydaları bulunmaktadır. Kimyon çayının da yağ yakımını hızlandırmak, sindirim sistemini düzenlemek gibi faydaları bulunmaktadır.

Kimyon çayı evde kolayca hazırlanabilir ve tüketilebilir. Bunun için ezilmemiş kimyon tohumları kullanılmalı ve kaynatılarak demlenmelidir. Kimyon çayının günde 1-2 bardak tüketilmesi en doğru yöntemdir. Ayrıca kimyonun Türk mutfağında et yemeklerinde sıkça kullanıldığı ve sebze yemeklerinde de tercih edildiği belirtilmektedir. Gaz sancıları için de kimyon kullanımı önerilmektedir.

Kimyonun faydaları arasında vücudun toksinlerden arınmasına, yaşlanma belirtilerini geciktirmesine, adet dönemlerini düzene sokmasına ve solunum yolu hastalıklarının tedavisine yardımcı olması gibi pek çok etkisi bulunmaktadır. Öte yandan kimyonun astım ve bronşit gibi hastalıklara yakalanma riskini azalttığı da belirtilmektedir. Astım ve bronşit tedavilerinde de kullanılan kimyon, aynı zamanda hücreleri koruyarak vücut direncini artırmaktadır.

Kimyon çayı demlemek için suya kimyon tohumları eklenerek kaynatılmalı ve demlendikten sonra tüketilmelidir. Kimyon çayının günde 1-2 bardak tüketilmesi tavsiye edilmektedir. Bu çay, yağ yakımını hızlandırması ve sindirim sistemini düzenlemesi ile bilinmektedir. Son dönemlerde alternatif tıpa merakı olan kişilerin tercih ettiği kimyon çayı, birçok farklı yararı bulundurarak vücuda fayda sağlamaktadır.