5 Of The Best Rooftop Bars In Kadıköy, Istanbul - Forbes

Kadıköy’de İstanbul’un En İyi 5 Çatı Barı – Forbes

İstanbul Haydarpaşa Tren İstasyonu, Avrupa yakasındaki çatı katı bar ve restoranlar genellikle Büyükada gibi turistik yerlere yürüme mesafesinde oldukları için çok dikkat çeker.

Ancak bu, şehrin en popüler cazibe merkezlerinin geniş manzaralarını istiyorsanız, şehrin Asya yakasını keşfetmeye değer olduğu anlamına gelir.

Ayrıca, Kadıköy’e feribotla gitmek, Boğaziçi’nin diğer tarafındaki daha bilinen restoranlarda harcadığınızdan daha az para harcamanızı sağlar.

İşte Kadıköy’deki en iyi çatı katı barlarından bazıları:

Publique Roof

Publique Roof, yüksek fiyatlı turistik yerlerde bir hafta boyunca içki içtiyseniz, özlediğiniz net bir mahalle atmosferi sunar. Bu basit bar, alt katta insanları izlemek için mükemmeldir ve içecekler konusunda çok uygun fiyatlar sunar (soğuk biralar ve klasik ama lezzetli kokteyller bekleyebilirsiniz).

Jigger Kitchen & Roof Bar

Wyndham Grand Istanbul Kalamış Marina Hotel’e gizlenmiş olan Jigger Kitchen & Roof Bar, Kalamış Marina ve Marmara Denizi’nin muhteşem manzaralarını sunar. Burada, yaratıcı el yapımı kokteyller ve mini sliderlar gibi atıştırmalıklar ile et ve peynir tabakları gibi paylaşılabilir tabaklar bulabilirsiniz.

Ouzo Roof Restaurant

Ouzo Roof Restaurant da Wyndham Grand Istanbul Kalamış Marina Hotel bünyesinde yer alıyor ancak Jigger’dan çok farklı bir atmosfere sahip. Şık restoran, Türk rakısı ile eşleştirilmek üzere tasarlanmış yüksek kaliteli Akdeniz menüsü sunmaktadır. Çatı katında düzenli canlı müzik performansları da bulunmaktadır.

Shine Terrace Kadıköy

Eşsiz manzaralar ve rahat bir yerel atmosfer arıyorsanız, bir bira için Shine Terrace Kadıköy’e gitmelisiniz. Sahil kenarındaki çatı katı, Kadıköy feribot terminaline çok uzak olmayıp Marmara Denizi’nin harika manzaralarını ve uygun fiyatlarla sunulan kokteyl ve bira seçeneklerini sunmaktadır. Shine ayrıca manzara eşliğinde kahve ve tatlı da sunmaktadır.

Hood

DoubleTree by Hilton Istanbul Moda’nın on ikinci katına çıkın ve Hood’u bulacaksınız. Bu yükseltilmiş çatı katı bar ve restoran, günbatımı manzaraları konusunda listenin belki de en iyisidir, on ikinci katta konumu gerçekten Kadıköy’ün siluetini ve altındaki Marmara Denizi’ni size gösterir. İçecekler biraz pahalı olabilir – sonuçta bir otel barıdır – ancak sadece manzara için yapılan harcama kesinlikle buna değerdir.