Generative AI could be used to steal the next election — here’s how we can stop it - The Hill

Jeneratif Yapay Zeka, gelecek seçimi çalmak için kullanılabilir – İşte nasıl engelleyebiliriz -The Hill

2024 seçimleri ve sonrasındaki seçim kampanyalarında, yapay zeka (AI) teknolojisi ile oluşturulan seslerin ve içeriklerin önemli bir unsuru halini alabilir. Bugün öğrenciler araştırmalarını yapmak için, tasarımcılar grafik ve video reklamlar oluşturmak için AI araçlarını kullanıyor ve AI destekli seslendirmeler sesli kitapları yapıyor. Uygulamalar umut vaat ederken, AI aynı zamanda daha önce görülmemiş bir ölçekte seçim bütünlüğü ve bireylerin güvenliği için riskler oluşturuyor. Bu tehditler koordine bir yanıt gerektiriyor.

Generative AI’nin potansiyel siyasi kullanımları sonsuzdur. Adaylar ve partiler, spesifik seçmenlere yönelik olarak özel olarak hazırlanmış metin mesajları yazmaya yardımcı olmak için AI’yi kullanabilirler. Ayrıca, belirli sosyal medya köşelerinde hakim olacak olan yeni nesil siyasi mizahların da AI tarafından yönlendirilebileceği tahmin ediliyor. Artık bir adayın destekçileri, kendi fotoğraf düzenleme becerilerine güvenmek zorunda değiller, çünkü çevrimiçi generative AI araçlarına ipuçları vererek görüntüleri oluşturabilecekler.

Generative AI kullanımıyla ilgili yasalar ABD’de henüz yoktur – ancak genel seçim yasaları hala geçerlidir – ve siyasi kampanyalar birçok eyalet gizlilik yasalarından muaf tutulmaktadır. Politik organizasyonların veya kampanyaların nasıl veri topladığına veya kullandığına dair zorunlu bir şeffaflık yoktur ve en radikal içeriği üreten bağımsız destekçiler ya da resmi olmayan gruplar için hiçbir kural yoktur.

Generative AI’nin en kötüye kullanımları, mevcut ayrımcılığı ve adaletsiz uygulamaları artırarak, nefret dolu mesajları, görüntüleri veya söylentileri güçlendirebilir. Tarih bize, mesajların bireyleri radikalleştirmek için nasıl kullanılabileceğini ve bu riskleri nasıl azaltabileceğimizi öğretmiştir.

Önümüzdeki 2024 başkanlık seçimlerine yönelik olarak, generative AI ve diğer teknolojik ilerlemelerin etkilerine hazırlanmak için benzeri koordine bir çabaya ihtiyacımız olacak. Bu etik kullanımı sağlamak ve kötüye kullanım durumunda tanımlamak ve nasıl yanıt verileceğine dair yeterli kaynakları sağlamak için taahhüt etmeliyiz.