İstanbul’un Spor Alanındaki Çocuklar İçin Önemli Anlaşma İmzalandı – Milli Gazete

İstanbul Büyükşehir Belediyesi iştiraki olan Spor İstanbul, İstanbul Barosu Çocuk Hakları Merkezi ile anlamlı bir protokole imza attı. Protokol kapsamında, Spor İstanbul’un eğitim uzmanları ve İstanbul Barosu Çocuk Hakları Merkezi avukatları, çocuk hakları konusunda kurum personeline ve yöneticilere eğitimler verecek. Bu iş birliği ile çocuk hakları ihlallerinin önüne geçilmesi hedefleniyor.

Spor İstanbul Genel Müdürü Renay Onur, protokol imzalanırken yaptığı konuşmada, çocuk hakları konusunun kurum kültürüne nüfuz etmesini hedeflediklerini belirtti. Spor İstanbul’un yılda 150-200 bin çocukla etkileşimde olduğunu ve bu nedenle çocuk hakları konusundaki bilinci yaygınlaştırmanın önemli olduğunu vurguladı. İstanbul Barosu Çocuk Hakları Merkezi Koordinatörü Doç. Dr. Ahmet Ayar ise bu iş birliğinin önemine dikkat çekerek, çocuk hakları konusunda ısrarla üzerinde durulması gerektiğini ifade etti.

Spor İstanbul, çocuk hakları koruma politikası oluşturan ilk ve sayılı kurumlar arasında yer alıyor. Kurumda çocuk hakları konusunda eğitimler verilirken, yöneticilere de eğitimler verilmesi planlanıyor. Ayrıca, herhangi bir vaka yaşanması durumunda yöneticilerin sisteme veri girişi yapmaları sağlanacak.

İstanbul Barosu’nun teknik bilgi ve avukat desteği sağlayacağı iş birliği ile çocuk hakları konusunda profesyonel eğitim programları hayata geçirilecek. Spor İstanbul ve İstanbul Barosu, çocuk hakları ihlallerinin önüne geçmeyi ve çocukları korumayı amaçlıyor.

Spor İstanbul’un faaliyetlerinin büyük bir kısmı çocuklara yönelik. 17 farklı branşta 150 bine yakın çocuğa spor eğitimi sunan Spor İstanbul, ilerleyen dönemde bir “Spor ve Çocuk Sempozyumu” düzenlemeyi hedefliyor. İBB Spor İstanbul ile İstanbul Barosu Çocuk Hakları Merkezi arasındaki bu iş birliği, çocuk hakları konusunda bilinci artırmayı ve çocuk hakları ihlallerini önlemeyi amaçlıyor.