7 Reasons Why Istanbul Should Be On Your Bucket List, From A Traveler - TheTravel

İstanbul’u Gezilecek Listene Eklemeniz İçin 7 Neden – TheTravel

Istanbul, Avrupa ve Asya kıtalarını kapsayan iki kıtada yer alarak benzersiz deneyimler sunmaktadır. Şehir, dünya standartlarında bir metro sistemi, tarihi camiler ve harika alışveriş imkanlarına sahiptir. Türk mutfağının enfes lezzetleri ve göz dolduran manzaralarla dolu olan İstanbul, kedi severlerin cenneti olarak da bilinir.

İstanbul’da zamanımın büyük bir kısmını geçirdim ve bu şehir, dünyadaki favori şehirlerimden biri haline geldi. Yapılacak ve görülecek inanılmaz şeyler, her bütçeye uygun harika konaklama yerleri ve ya Avrupa’nın ya da Asya’nın en lezzetli yiyeceklerinden bazıları mevcuttur. Eğer İstanbul hala listenizde değilse, mutlaka olması gerektiğini söyleyebilirim.

İşte İstanbul’un kendi liginde olan ve dünyanın en büyülü yerlerinden biri olmasını sağlayan en üst yedi nedeni:

1. İki Kıtayı Kapsıyor: İstanbul’da hem Avrupa’yı hem de Asya’yı ziyaret edebilirsiniz. Şehir, Avrupa ve Asya’nın kesiştiği Boğaziçi’nde bulunmaktadır. Turistik cazibe merkezleri çoğunlukla Avrupa tarafında yer alsa da, Kadıköy gibi süper havalı semtler ve alışveriş imkanları Asya’da bulunmaktadır. Avrupa ve Asya arasında yürüyerek veya toplu taşıma ile ulaşım sağlayabilirsiniz. En iyi deneyim için Boğaziçi’ni geçerek, gün batarken Mavi Cami’nin manzarasını görebilirsiniz.

2. Tarihi Camiler: Şehrin Avrupa tarafında nefes kesici ve tarihi camiler bulunmaktadır. Ayasofya ve Mavi Cami, İstanbul’a gitmek için yeterli nedenlerden bazılarıdır. Özellikle Mavi Cami’deki çini işçiliğini çok sevdim ve manzarada uzaktan inanılmaz görünüyor. Camilere ibadet zamanında giremezsiniz, bu yüzden saygılı ve kapatık kıyafetlerle girmeniz gerekmektedir.
3. Harika Yemekler: İstanbul, Türk mutfağının dünya çapında en leziz olanlarına ev sahipliği yapmaktadır. Potansiyelli ve tatlı elmalı çaylar, mükemmel pişirilmiş kebaplar ve kadayıflarla dolu tepeler, İstanbul’da tatlı dişinizi tatmin edebileceğiniz harika bir yerdir. Simitlerden Türk dondurmasına kadar her yerde tatlı dişimi tatmin edebildim.
4. Türk Hamamları: Temizlik anlamında sizleri daha önce hiç olmadığınız kadar temizleyecek benzersiz bir deneyimdir. Türk hamamları gerçek bir güzelliktir ve nerede temizlenip durulayacağınızın en iyi yeri İstanbul’dur. Turistik bölgelerde birçok hamam bulunmaktadır, ancak daha yerel bir deneyim için şehir dışında yer alan hamamları ziyaret edebilirsiniz. En iyi soyulma deneyimini yaşamak için kesinlikle bu hamamlardan birinde şımartılmanızı tavsiye ederim.

İstanbul, tarih, kültür, alışveriş ve nefis yemeklerle dolu olan benzersiz bir şehirdir. Avrupa ile Asya arasında bir köprü gibi duran bu şehri ziyaret etmek, yeni deneyimler kazanmaya ve farklı kültürleri keşfetmeye imkan sunmaktadır. Birbirinden farklı deneyimlerin ve lezzetlerin buluştuğu bu büyülü şehri keşfetmek için mutlaka İstanbul’u ziyaret etmelisiniz.