İstanbul'da hastane sınıflarında eğitim gören öğrenciler karne sevinci yaşadı

İstanbul’daki hastane sınıflarında eğitim gören öğrencilere karne sevinci

İstanbul’da tedavileri devam ederken hastanelerde özel sınıflarda eğitim gören öğrenciler, karnelerini aldı. İl Milli Eğitim Müdürü Murat Mücahit Yentür, yarıyıl tatili nedeniyle “Öğrenerek İyileşiyoruz Projesi” kapsamında hastanede eğitim gören çocukların bulunduğu Koç Üniversitesi Hastanesini ziyaret etti. Yentür, öğrencilerle sohbet ederek karnelerini verdi. Hastanede tedavi gören çocukların yalnız hissetmemeleri ve arkadaşlarından ayrı kalarak üzüntü yaşamamaları için hastane sınıfları oluşturulduğunu belirtti.

“Öğrenerek İyileşiyoruz Projesi” kapsamında İstanbul’da evde ve hastanede eğitim gören çocuk hastalara eğitsel ve psikososyal destek sağlanıyor. 2023-2024 eğitim ve öğretim yılında 15 hastanede 2 bin 43 öğrenci bu hizmetten faydalandı. Hastane sınıflarındaki eğitim ise 91 öğretmen tarafından veriliyor. Yentür, velilerin ve öğrencilerin yanında olmayı tercih ettiklerini vurgulayarak, hastane sınıflarındaki karne sevincine ortak olmak için ziyarette bulunduğunu ifade etti.

Eğitim gören öğrencilerin sağlıklı bir şekilde tedavi olmaları ve eğitimlerine devam edebilmeleri için hastane sınıflarının büyük bir önem taşıdığını belirten Yentür, çocukların hastanede üzüntü yaşamadan öğrenmeye devam etmelerini sağladıklarını dile getirdi. Hastane sınıflarındaki karne töreni ise bu güzel durumu gözler önüne serdi.

Öğrencilerin eğitim hayatlarını kesintiye uğratmadan tedavilerini sürdürebilmeleri için yapılan bu proje, çocukların ruhsal ve zihinsel gelişimlerine destek olmayı amaçlıyor. İstanbul’da tedavileri devam ederken okullarını ihmal etmek zorunda kalan çocukların, hastane sınıflarında aldıkları eğitim ile normal hayatlarına devam edebilmeleri sağlanıyor.

Öğrencilerin karnelerini alarak karne sevinci yaşayan Yentür, hastane sınıflarındaki öğrencilerle sohbet ederek onların moral ve motivasyonlarını yükseltti. Hem öğrencilerin hem de velilerin bu projeden memnuniyet duyduğu ve desteklerini sürdürmek istedikleri ifade edildi.

Sonuç olarak, “Öğrenerek İyileşiyoruz Projesi” kapsamında tedavileri devam ederken hastanede eğitim gören öğrencilere verilen destek ve bu öğrencilerin karne sevincine tanıklık eden Yentür’ün ziyareti, çocukların sağlıklı bir şekilde eğitim görmelerine olanak sağlayarak onların moral ve motivasyonlarını artırmıştır. Bu tür projelerin yaygınlaşması ve desteklenmesi, çocukların sağlıklı bir şekilde eğitim almalarını ve tedavilerini sürdürürken normal hayatlarına devam etmelerini sağlayacaktır.