İstanbul'da trafikte eğitim öğretim yoğunluğu - Son Dakika Haberler - Hürriyet

İstanbul’da Trafik Eğitim ve Öğretim Süreci Yoğunluğu – Son Dakika Haberler – Hürriyet

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından belirlenen takvime göre anaokulu ve ilkokul 1. sınıf öğrencileri, uyum haftası programı kapsamında bugün eğitime başladı. Duyurunun ardından öğrencilerin bir kısmı servislerle okullarına giderken, diğer bir kısmı ise velilerinin özel araçlarıyla beraber okullara ulaştı. Sabah saatlerinden itibaren İstanbul’un çeşitli noktalarında artan araç trafiği, haftanın ilk iş günü olması nedeniyle %49’u aşan bir yoğunluğa yol açtı. Özellikle Topkapı-Ankara istikametinde trafik durma noktasına geldi. Okulların açılmasıyla birlikte servis araçları da yollara döküldü. Velilerin kendi araçlarıyla çocuklarını okula götürme isteği ise servislerle birlikte oluşan yoğun trafik trafiği daha da artırdı.

Öğrenciler için yeni bir eğitim dönemi başlarken, velilerin de bu süreçte öğrencilerine destek olmaları ve gereken özeni göstermeleri önemli bir husus. Uyum haftasında öğrencilerin okulla ve sınıf arkadaşlarıyla tanışması, okul ortamına alışması ve ilk gün heyecanını atlatması hedefleniyor. Bu süreçte velilerin de çocuklarını destekleyerek onların daha kolay uyum sağlamalarına yardımcı olmaları gerekmektedir.

Trafik yoğunluğunun artmasının ardında ise öğrenci velilerinin çocuklarını okula götürmek istemeleri ve servis sayısının artması gibi nedenler bulunmaktadır. Bu durumda okul çevresindeki trafiğin daha da karmaşık hale gelmesi kaçınılmaz olmaktadır. Bu nedenle velilerin, özellikle eğitim döneminin ilk günlerinde bu durumu göze alarak erken saatte yola çıkmaları ve trafik kurallarına uymaları önem arz etmektedir.

Eğitim-öğretim döneminin başlaması ile birlikte okulların açılmasıyla birlikte trafikteki yoğunluk her yıl yaşanan bir durum olsa da, uyum haftasının başlamasıyla birlikte trafikteki yoğunluk artış göstermektedir. Bu sebeple sürücülerin ve velilerin dikkatli olmaları, trafik kurallarına uymaları ve sabırlı bir şekilde yolculuklarını sürdürmeleri önemlidir.

Öğrenciler için yeni başlangıçların heyecanıyla dolu bu günlerde, hem öğrencilerin hem de ailelerinin eğitim dönemine uyum sağlaması ve sağlıklı bir şekilde ilerlemesi temennisiyle, tüm sürücülere güvenli ve huzurlu yolculuklar dileriz.