Norveçli şarkıcı Alessandra Mele’den İsrail protestosu: Eurovision finalinde ülkesinin oylarını sunma görevinden çekildi - Malatya Güncel Haber

İstanbul’da Sağlıklı Çocuklar İçin Önemli Eğitim: İl Sağlık Müdürü Memişoğlu’dan Açıklama

İstanbul İl Sağlık Müdürlüğü ve İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü iş birliğiyle gerçekleştirilen “Sağlıklı Çocuk, Sağlıklı Gelecek Eğitim Programı” kapsamında çocuklara sağlık bilinci kazandırma çalışmaları devam ediyor. İstanbul İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Kemal Memişoğlu önderliğinde gerçekleştirilen projede çocuklar, sağlık malzemeleri tanıtılarak eğitimler alıyorlar. Bu etkinliklerin amacı, çocukların sağlıklı yaşam bilincini oluşturarak geleceklerini güvence altına almak.

Eyüpsultan’da Mimar Sinan İlkokulu-Ortaokulu ve Başakşehir Şehit Muhammed Eymen Demirci İlkokulu’nda yapılan programlara öğrencilerin ilgisi oldukça yoğun oldu. İstanbul İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Memişoğlu, okul yöneticileri, öğrenciler ve velilerin katıldığı törenlerde çocuklara sağlık konularında bilgilendirmelerde bulundu. Çocuklar, acil müdahale çadırı, 112 ambulansı ve diğer sağlık malzemeleriyle yakından ilgilendi ve merak ettikleri konuları sordular. Prof. Dr. Memişoğlu, miniklerle birebir ilgilenerek sağlığın korunması için dikkat edilmesi gerekenleri anlattı.

İstanbul İl Sağlık Müdürü Memişoğlu, çocuklara kötü alışkanlıklardan kaçınmaları ve sağlıklarını korumaları konusunda çağrıda bulundu. Programda sağlıklı yaşamın önemi vurgulanarak, çocuklara farkındalık oluşturulması hedeflendi. Çocuklara sağlık ekipmanlarının gösterildiği programlar, halk oyunu gösterileriyle renklendi. Öğrenciler, sağlık araçlarını ilgiyle inceledi ve sağlık konularında bilgilendirildi.

Programa katılan öğrenciler arasında 7 yaşındaki Zeynep Bozkurt, sağlığın önemine dikkat çekerek; ellerin yıkanması ve sağlıklı beslenmenin önemini vurguladı. 9 yaşındaki Gökalp Altun ise sağlık ekipmanlarını inceleyerek sağlığın korunmasının önemini anlattı.

İstanbul İl Sağlık Müdürlüğü ve İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü iş birliğiyle gerçekleştirilen “Sağlıklı Çocuk, Sağlıklı Gelecek Eğitim Programı” ile çocuklara sağlık bilinci aşılanarak, sağlıklı alışkanlıklar kazandırılıyor. Çocukların sağlığa olan ilgisini artırmayı hedefleyen bu projede, İstanbul İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Kemal Memişoğlu’nun liderliğinde çocuklar, sağlık araç gereçlerini tanıma fırsatı buluyorlar. Sağlıklı bir gelecek için çocuklara sağlık farkındalığının kazandırılmasının önemine vurgu yapan Prof. Dr. Memişoğlu, kötü alışkanlıklardan uzak durulması gerektiğini belirtti. Çocuklarla birebir ilgilenerek onları sağlıklı bir yaşam sürmeye teşvik eden Prof. Dr. Memişoğlu, bu projenin çocukların geleceğini daha sağlıklı hale getirmeyi amaçladığını ifade etti. Sağlık eğitimlerinin sadece sınıflarda değil, acil müdahale çadırlarında ve ambulanslarda da verilmesinin önemini vurgulayan Prof. Dr. Memişoğlu, çocukların bu deneyimlerle sağlığın değerini daha iyi anlayacaklarını belirtti. Bu etkinliklerin çocukların hayatlarında unutulmaz bir deneyim olmasını ve sağlıklı yaşam konusunda bilinçlenmelerini hedefleyen İstanbul İl Sağlık Müdürlüğü ve İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü iş birliğiyle gerçekleştirilen proje, çocukların geleceği için sağlık bilincinin gelişmesine katkı sağlıyor.