İstanbul’da Roma Derbisini Yeniden Canlandıracaklar: Immobile ve Mourinho

Beşiktaş, İtalyan forvet Ciro Immobile’yi Lazio’dan transfer etmek üzere anlaştı. Beşiktaş yöneticileri, Roma tesislerinde bu anlaşmayı sonlandırmak üzere Perşembe sabahı Roma’ya geldi. 34 yaşındaki deneyimli santrafor, Biancocelesti’nin tüm müsabakalarda 340 maçta 207 golüyle en başarılı golcüsüdür.

Immobile hiçbir zaman Mourinho’nun Roma takımına karşı gol atamamış olsa da bu süre zarfında Lazio, şehir rakipleri karşısında dört galibiyet alırken sadece bir kez Giallorossi’ye kaybetmiştir. Şimdi Immobile’nin Beşiktaş’a katılmasıyla o ve Mourinho, İstanbul’da Roma derbisini yeniden canlandıracaklar.

Yalnızca birkaç ay önce, Kasım 2023’te Immobile ve hakem, Mourinho’yu başkent derbisinde sinirlendirmişti. Daha sonra hakeme itiraz eden Immobile’e öfkelenen Mourinho, futbolcuya ikinci sarı kartı hakettiğini düşündü. Eski Roma teknik direktörü, kenardan hakeme “topu yok” diyerek Immobile’e ikinci sarı kartı göstermesi gerektiğini defalarca söyledi.

Mourinho, maçın ardından yaptığı basın toplantısında, “Immobile’nin atılması gerekiyordu.” diyerek ısrar etti. “Tam tersine, o [hakem] Massa’yı yönlendirdi. Immobile, zeki ve deneyimli bir oyuncudur. Hakeme nasıl baskı yapacağını biliyordu. İki kez protesto etti ve bunun sonuçları olmadı.” dedi.

Mourinho, bu yaz başında iki yıllık sözleşme imzalayan Fenerbahçe’nin şehir rakibi Beşiktaş’ın teknik direktörlüğüne getirildi. Artık İstanbul’da İtalyan golcü Immobile ve Portekizli teknik adam Mourinho arasında Roma derbisi yeniden canlanacak. Beşiktaş ile Lazio arasındaki transfer anlaşması sonrasında heyecanla beklenen mücadeleleri ve rekabetleri görmek için futbolseverler sabırsızlanıyor. Türk futboluna büyük bir heyecan ve rekabet getirecek olan bu transfer, ilerleyen günlerde gelişecek ve futbolseverler için heyecan dolu anlar sunacak.