İSTANBUL’DA ÖĞRETMENLERİN GÖZÜYLE CUMHURİYETİN 100. YILINDA EĞİTİM FAALİYETLERİ – MEB ETKİNLİĞİ başlıklı habere buyrun.

İstanbul’da gerçekleştirilecek olan “Öğretmenlerin Gözüyle Cumhuriyetin 100. Yılında Eğitim Faaliyetleri” konulu teknoloji çalıştayı, Türkiye’nin eğitim sistemi ve geleceği üzerine önemli bir platform olacak. Adile Sultan Öğretmenevi’nde düzenlenecek bu çalıştaya öğretmenlerin yanı sıra eğitim alanındaki çeşitli kurum ve organizasyon temsilcilerinin de katılması planlanıyor.

1-2 Kasım 2023 tarihlerinde İstanbul’un yanı sıra Ankara, Antalya, İzmir, Gaziantep, Samsun ve Erzurum’da eş zamanlı olarak gerçekleştirilecek olan çalıştay, Türkiye Yüzyılı’na eğitim aracılığıyla nasıl daha verimli katkılar sağlanabileceği ve eğitimde teknoloji kullanımının önemi üzerine önemli düşüncelerin paylaşılmasını amaçlıyor.

Bu kapsamlı çalıştaya Talim ve Terbiye Kurulu üyeleri, daire başkanları, Millî Eğitim Bakanlığı temsilcileri, akademisyenler ve ilgili il yöneticileri de katılacak. Çalıştayda dört ayrı çalışma grubu oluşturulacak ve bu gruplar, teknolojinin eğitimde daha etkin bir şekilde kullanılması ve yapay zekâ uygulamalarının eğitimde nasıl entegre edilebileceği gibi önemli konuları detaylı bir şekilde ele alacaklar.

Eğitimde sürdürülebilir gelişimi teşvik etmeyi hedefleyen bu teknoloji çalıştayı, Temel Eğitim, Ortaöğretim, Din Öğretimi, Hayat Boyu Öğrenme, Mesleki ve Teknik Eğitim, Öğretmen Yetiştirme ve Geliştirme, Ölçme, Değerlendirme ve Sınav Hizmetleri, Özel Eğitim ve Rehberlik Hizmetleri, Yenilik ve Eğitim Teknolojileri Genel Müdürlüğü ile Türkiye Bilimler Akademisi tarafından destekleniyor.

Ankara’dan katılım sağlayacak isimler arasında önemli isimler yer alıyor. Kurul Üyesi Levent Yazıcı, Daire Başkanı Ömer Sarıca, Millî Eğitim Uzmanları Emine Demirel Kaya, Abdullah Karslı, İrem Özbay, Ahmet Asu ve Öğretmen Beste Erdemoğlu gibi uzmanlar çalıştaya katkı sağlayacaklar. Akademisyenler kategorisinde ise Prof. Dr. Serhat Bahadır Kert ve Doç. Dr. Çiğdem Uz Bilgin Yıldız Teknik Üniversitesi’nden, Prof. Dr. Sibel Cengizhan ve Prof. Dr. Orhan Akınoğlu ise Marmara Üniversitesi’nden çalıştaya destek verecekler.

Bu çalıştay, eğitimde teknolojiyi daha etkin bir şekilde kullanarak Türkiye’de eğitim alanında sürdürülebilir gelişimi teşvik etmeyi amaçlayarak önemli bir dönüm noktası olacak. Katılımcıların güçlü katkıları ile Cumhuriyetin 100. yılında eğitim alanında önemli adımlar atılması hedefleniyor.