Movie-like scam in Istanbul: Police hunt for British woman after $425,000 fraud - turkiyetoday.com

İstanbul’da Film Gibi Dolandırıcılık: 425.000 Dolarlık Sahtekarlık Sonrası Polis İngiliz Kadını Arıyor

İstanbul’da, Britanyalı bir kadın olan Florentina G., emlakçı M.G.’yi 425.000 dolar dolandıran dramatik bir dolandırıcılık olayına karıştı.

Olay, yaklaşık 4,25 milyon dolar değerindeki lüks bir daireyi Levent bölgesinde satmak için karmaşık bir planı içeren 3 Temmuz’da gerçekleşti.

Florentina G., şirketi adına daireyi satın almak istediğini belirterek M.G’ye ulaştı. Satış fiyatını 4,32 milyon dolar (4 milyon euro) olarak arttırma teklifinde bulundu ve 864.000 dolar (800.000 euro) farkı komisyon olarak bölüşmeyi önerdi.

3 Temmuz sabahı Florentina G., Londra’dan İstanbul’a gelirken yanında eşi ile birlikte geldi. İstanbul’a indiklerinde ayrı taksi ile havaalanından ayrıldılar.

Florentina daha sonra Kagithane’deki emlak ofisine gitti ve M.G.’yi yanında 432.000 dolar olan bir zarf ile karşıladı.

Florentina, zarfı kısa bir süre inceledikten sonra çantaya koydu. M.G., komisyonun satış tamamlandıktan sonra ödeneceğini ve paranın güvende olduğunu iddia etmesine rağmen itiraz etti. Florentina uygun göründü ve ayrılmadan önce M.G.’ye bir zarf verdi.

Ancak, M.G. kısa süre sonra şüphelenmeye başladı ve zarfı açtığında içinde sadece 5.000 dolar değerinde İran riyali olduğunu fark etti. Aldatıldığını anlayan M.G. hemen olayı polise bildirdi.

Türk polisinin soruşturması sonucunda, izleme kameraları aracılığıyla Florentina’nın hareketleri takip edildi. Florentina, Grand Bazaar’da görünümünü değiştirmiş ve daha sonra çalıntı parayı Aksaray’daki bir restoranda partnerine teslim etmişti.

Partneri Giani Nicosur S., Münih’e uçuş yapmaya çalışırken havalimanında 16.200 dolar (15.000 euro) ile yakalandı. Florentina ile kısa süreli olarak tanıştığını iddia etti ve paranın kendisine ait olduğunu belirtti.

Florentina G., partnerinin yakalanmasından kısa bir süre önce Paris’e uçarak yakalanmaktan kaçmayı başardı.

Türk polisi şu anda onu ve tuzakta yer alan herhangi bir yerel yardımcıyı aktif olarak arıyor.