İSTANBUL ERKEN ÇOCUKLUK EĞİTİM ZİRVESİ

İstanbul’da Erken Çocukluk Eğitim Zirvesi MEB Tarafından Düzenlendi

İstanbul İl Millî Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen İstanbul Erken Çocukluk Eğitim Zirvesi, erişim, kalite ve kapsayıcılık gibi önemli konuları ele alarak uzmanlar arasında bilgi ve deneyim paylaşımını teşvik etmeyi amaçlayan bir etkinlik olarak gerçekleşti. Zirve, Biruni Üniversitesi Kongre Merkezi’nde gerçekleştirilmiş olup, açılış programına İl Millî Eğitim Müdürü Murat Mücahit Yentür, Biruni Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Adnan Yüksel ve çok sayıda akademisyen, okul yöneticisi ve öğretmen katıldı. Yentür, çocukların gelişimindeki kritik dönem olan 0-8 yaş aralığının önemini vurgulayarak her çocuğun bireysel farklılıklarla birlikte özel olduğunu belirtti. Bu nedenle, erken çocukluk döneminde uygulanacak eğitim metotlarının çeşitlendirilmesi gerektiğini ifade etti.

Zirvede konuşan Biruni Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Adnan Yüksel, çocukların beyin gelişiminin erken çocukluk döneminde hızlandığını ve bu dönemde yapılan müdahalelerin ve eğitimin çocukların geleceği için belirleyici olduğunu vurguladı. Rektör Yüksel, Bilim Adamı Ebu Reyhan el-Biruni’nin bilime katkılarını anlatarak, çocukları gözlemlemeleri ve öğrendiklerini sorgulamaları konusunda öğrencilerine tavsiyelerde bulunduğunu belirtti. Yüksel, Biruni Üniversitesi olarak çocuklara en iyi eğitimi vermek ve yeteneklerini en iyi şekilde geliştirmek için çalıştıklarını ifade etti.

Zirve, 20 atölye çalışması ile devam etmiş olup İstanbul’un çeşitli ilçelerinden 750 okul öncesi branşı öğretmeninin katılımıyla gerçekleşmiştir. Uzman katılımcıların sunumlarıyla süren etkinlik, erken çocukluk dönemi eğitimi üzerine fikir alışverişi yapılmasına ve güçlü adımlar atılarak çocukların çok yönlü gelişimlerinin desteklenmesine yönelik önemli veriler sunmuştur. İstanbul Erken Çocukluk Eğitim Zirvesi, eğitim camiasında farkındalık yaratmış ve bu alanda çalışanların bir araya gelerek bilgi ve deneyimlerini paylaşmalarına olanak tanımıştır.

Bu tür etkinlikler, erken çocukluk dönemi eğitiminin önemini vurgulamakta ve çocukların sağlıklı gelişimi için atılması gereken adımlara ışık tutmaktadır. Katılımcıların bu tür zirvelere olan ilgisinin devam etmesi ve eğitim üzerine yapılan çalışmaların desteklenmesi, çocukların geleceği için önemli bir adım olacaktır. İstanbul Erken Çocukluk Eğitim Zirvesi, bu yönde önemli bir fırsat sunarak eğitim alanında gelişmelerin ve yeniliklerin paylaşılmasına katkı sağlamıştır.