İSTANBUL ERKEN ÇOCUKLUK EĞİTİM ZİRVESİ

İstanbul’da Erken Çocukluk Eğitim Zirvesi Başladı – MEB

İstanbul Erken Çocukluk Eğitim Zirvesi’nin açılış programı, Biruni Üniversitesi Kongre Merkezi’nde düzenlendi. Programa İl Millî Eğitim Müdürü Murat Mücahit Yentür, Biruni Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Adnan Yüksel, akademisyenler, okul ve kurum yöneticileri ile öğretmenler katıldı. Yentür, çocukların geleceğini şekillendirmek için eğitimde güçlü adımlar atıldığını belirtti. İstanbul’da 1043 okul öncesi kurumunda 8.719 öğretmen ve 114.940 öğrenciye kaliteli eğitim sağlandığını vurguladı. Ayrıca, 462 rehber öğretmen ile öğrencilerin sosyal ve psikolojik gelişimlerini destekleyici programlar sunulduğunu dile getirdi. Yentür, erken çocukluk döneminin 0-8 yaş aralığını kapsadığını ve gelişimde kritik bir dönem olduğunu önemle belirtti. Çocukların yaşamları boyunca kat edecekleri mesafenin yarısını bu dönemde kat ettiğini vurgulayan Yentür, bu dönemin eğitim açısından çok önemli olduğunu ifade etti.

Her çocuğun bireysel ve özel olduğunu vurgulayan Yentür, gelişim hızlarının farklı olduğunu belirtti. Her çocuğun ailesi, kültürel ve yaşantısının farklı olduğunu hatırlatan Yentür, bu nedenle erken çocukluk döneminde çocuklar için uygulanacak eğitim ve öğretim metotlarının çeşitlenmesi gerektiğini dile getirdi. Tek tip değerlendirme anlayışının bu dönemde yetersiz olduğunu belirten Yentür, İstanbul Erken Çocukluk Eğitim Zirvesi’nin bu konuda alternatif yollar ve metotlar sunarak yeni ufuklar açacağını ve uzman akademisyenlerin rehberliğinde önemli veriler sunacağını söyledi.

İstanbul Erken Çocukluk Eğitim Zirvesi, 4-5 Mayıs tarihleri arasında devam edecek. Uzman katılımcıların sunumlarıyla gerçekleşecek zirvede, erken çocukluk eğitimi alanında önemli konular ele alınacak ve yeni stratejiler geliştirilecektir. Eğitim camiasının ilgiyle takip ettiği bu zirve, erken çocukluk eğitimine yön veren bir platform olma özelliğine sahiptir. Katılımcılar arasında birçok eğitimci, uzman ve akademisyen bulunmakta olup, paylaşılan bilgiler eğitimde kalite ve etkili yöntemler konusunda yeni ufuklar açacaktır. İstanbul Erken Çocukluk Eğitim Zirvesi’nin ilerleyen yıllarda da düzenli olarak gerçekleşmesi ve erken çocukluk eğitimine katkı sağlaması beklenmektedir.