İstanbul’da ‘Astronot Eğitim Merkezi’ açıldı - GZT

İstanbul’da ‘Astronot Eğitim Merkezi’ Açıldı

KidZania İstanbul, Astronot Eğitim Merkezi’nin açılışı ile uzay ve gökbilimi meraklısı çocuklara eşsiz bir deneyim sunuyor. 67 aktivite alanı ve 120’den fazla rol deneyimi ile KidZania İstanbul, çocukların talepleri doğrultusunda Astronot Eğitim Merkezi’ni ziyaretçilerin beğenisine sundu. Bu merkez, çocukların uzay ve gökbilimi alanındaki meraklarını beslemeyi, bilgilerini geliştirmeyi ve hayal dünyalarını genişletmeyi amaçlıyor.

KidZania İstanbul CEO’su Ebru Timur, Astronot Eğitim Merkezi’nin ziyaretçilerin uzay ve gökbilimi hakkındaki meraklarını pekiştirmek, hayal güçlerini geliştirmek ve kendilerine olan güvenlerini artırmak amacıyla tasarlandığını belirtiyor. Stajyer astronotlar olarak görev alacak çocuklar, bilgi dağarcıklarını artırırken eleştirel düşünme, sorumluluk, beden dili ve motor becerileri gibi pek çok alanda gelişim sağlayacaklar. Uzay yolculuğu ve astronotların yaşamları hakkında bilgi edinirken aynı zamanda hayal güçlerine de katkıda bulunacaklar.

Astronot Eğitim Merkezi’nde yer alan bölümler arasında Uzay Terazisi, Gezegenler, Astronot Kostümü, Uzayda Yaşam Alanı, Roket Fırlatma Alanı, Ay Yürüyüşü ve Mekik Tamirat Bölümü bulunuyor. Stajyer astronotlar, gezegenler hakkında bilgi edinirken aynı zamanda astronotluk mesleğini deneyimleyecekler. Her gezegenin farklı özelliklerini öğrenerek roket fırlatma alanında eğlenceli bir öğrenme deneyimi yaşayacaklar. Ayrıca Neil Armstrong gibi Ay’a ilk adımlarını atma ve ay yürüyüşü yapma fırsatı da sunulacak.

Bu deneyimler ile birlikte çocuklar, uzay hakkında bilgi edinirken ekip çalışması becerilerini de geliştirecekler. KidZania İstanbul’un Astronot Eğitim Merkezi, çocuklara eğlenceli ve interaktif bir öğrenme deneyimi sunarken onların hayal güçlerine katkıda bulunacak. Uzay ve gökbilimi meraklısı olan çocuklar, bu merkezde kendilerini bir astronot olarak hayal edebilir ve uzayın derinliklerinde unutulmaz bir yolculuğa çıkabilirler.