200 Yataklı Satılık Hastane Ruhsatı

İstanbul’da Acil Sağlık Durumlarında Liderlik Çalıştayı Başladı – saglikaktuel.com

Türk Devletleri Teşkilatı (TDT) ile Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) tarafından düzenlenen “Acil Sağlık Durumlarında Liderlik” Çalıştayı İstanbul’da başladı. Programa TDT Genel Sekreteri Kubanıçbek Ömüraliyev ve DSÖ Avrupa Bölge Direktörü Hans Kluge’nin ev sahipliği yaptığı 30’a yakın sağlık çalışanı ve devlet temsilcisi katıldı. Çalıştay, 28 Ekim 2023 tarihinde Danimarka’da imzalanan Eylem Planı’na istinaden gerçekleştirilmekte olup online derslerle başladı ve 5 günlük yüz yüze eğitimlerle devam edecek.

Programın açılışında konuşan Ömüraliyev, Türk devletleri arasındaki sağlık işbirliğinin 2020’den beri TDT tarafından yürütüldüğünü belirterek, halk sağlığından sosyal istikrara kadar sağlık hizmetlerinin önemine vurgu yaptı. Ömüraliyev, iklim değişikliği, göç ve çevresel bozulmanın yaşam ve sağlık sistemleri üzerinde büyük bir yük oluşturduğunu ifade ederek, Türk Devletlerinin bu alanda potansiyel barındırdığını ve sağlık sistemlerini güçlendirmek üzere işbirliği yapmaları gerektiğini dile getirdi.

DSÖ Avrupa Bölge Direktörü Kluge ise, acil durumların eskisinden daha hızlı yaşandığını vurgulayarak, kriz zamanlarında liderlik ve işbirliğinin önemine dikkat çekti. Kluge, Türk hükümetine ve Sağlık Bakanlığına dayanışmalarından dolayı teşekkür ederek Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen bölgeyi ziyaret ettiklerinde Türk hükümetinin kararlılığına şahit olduklarını ifade etti.

Ömüraliyev ve Kluge, Cenevre’de DSÖ Genel Direktörü Tedros Adhanom Ghebreyesus ile bir araya gelerek programın TDT-DSÖ ortak çalışmasında önemli bir adım olduğunu ve benzer programlara devam edilmesinin planlandığını belirttiler. Türk devletlerinin birlik ve dayanışma içinde sağlık alanında işbirliği yaparak, halkının sağlığını korumayı ve tehditlere karşı güçlü bir sağlık sistemi geliştirmeyi hedeflediklerini vurguladılar.

Çalıştayın sonunda, acil durum ve afetlere karşı bölge genelinde hazırlık ve müdahale yeteneklerinin güçlendirilmesini amaçlayan bir bildiri yayımlanması beklenmektedir. Katılımcılar, zorlu ve hızla değişen sağlık ortamında liderlik rollerini daha etkili bir şekilde üstlenmeyi hedefleyen bu çalıştaydan büyük bir fayda sağlayacaklardır.