Huge Istanbul property sale worth $65 million - Türkiye Today

İstanbul’da 65 milyon dolarlık devasa gayrimenkul satışı – Türkiye Today

Türk medyasına göre Türk iş insanı Nihat Özçelik, İstanbul’un Uskumruköy semtinde 57 dönüm arazi satın aldı, İstanbul’un yeni prime lokasyonlarından biri olarak kabul ediliyor. Arazi daha önce Suudi Arabistan’ın Sumou Holding’inin sahibi Ayed Al Qahtani’ye aitti.

Araziye yeni sahip olan Türk iş insanı Özçelik, geçen yıl tutuklandı. Türk medyasına göre, Özçelik ‘rüşvet’, ‘bir yargı görevlisini etkileme’, ‘kişisel veri hukuka aykırı olarak ele geçirme’ ve ‘bir kişiyi hürriyetinden yoksun bırakma’ suçlarından itham edilmiş ve talep edilen ceza aralığı 13 ile 36 yıl arasında yer almıştır.

Arabulucuğu Saudi iş insanı Qahtani’nin şirketi Kilyos Investment tarafından kaydedilen arazi satışı Türkiye ticaret sicil gazetesinde yayınlandı ve kaydedildi. Türk medyasına göre, satışın değeri 50 ile 65 milyon dolar arasında tahmin ediliyor.

Satış fiyatı ticaret sicil gazetesinde belirtilmemesine rağmen, emlak uzmanları, bölgedeki fiyatların 1 ile 1.2 milyon dolar arasında olduğunu belirtmiştir. Bu durumda, 57 dönümlük arazinin satışının 50 ile 65 milyon dolar arasında olduğu tahmin edilmektedir.