İstanbul'a 5 yıldızlı kamu hastaneleri geliyor - Sağlık Haberleri - Hürriyet

İstanbul’a 5 Yıldızlı Kamu Hastaneleri Müjdesi!

İstanbul’da 2014 yılında İstanbul Valiliği tarafından başlatılan ve 5 yıldızlı otel konforunda olması planlanan Okmeydanı ve Göztepe eğitim ve araştırma hastanelerinin 2017 sonunda, Kartal’ın ise 2018’de hizmete açılması hedefleniyor. Bu hastaneler için çevreci, enerji tasarruflu, depreme dayanıklı ve 3 bin 300 yatak kapasiteli olacak şekilde 1,3 milyar liralık kaynak ayrıldı.

İstanbul Valiliği İstanbul Proje Koordinasyon Birimi (İPKB) Direktörü Kazım Gökhan Elgin, İstanbul Sismik Riskin Azaltılması ve Acil Durum Hazırlık Projesi (İSMEP) kapsamında yeniden inşa edilen hastane projeleri hakkında bilgi verdi. İPKB tarafından kurulan 2006 yılında kurulan İstanbul Sismik Riskin Azaltılması ve Acil Durum Hazırlık Projesi (İSMEP) kapsamında, okul, hastane, idari bina ve yurt gibi kamu binalarının güçlendirilip yeniden inşa edildiğini belirtti.

Elgin, şu anda Okmeydanı Eğitim ve Araştırma Hastanesi, Kartal Eğitim ve Araştırma Hastanesi ile Göztepe Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nin yeniden inşaatını üstlendiklerini açıkladı. Okmeydanı ve Göztepe hastanelerinin 2017 sonunda, Kartal hastanesinin ise 2018’de hizmete açılması planlanıyor.

Hastanelerin toplam 3,300 yatak kapasitesi olacağını belirten Elgin, bu hastanelerin deprem anında da hizmet vermeye devam edebilecek şekilde sismik izalatör sistemleriyle donatılacağını dile getirdi. Ayrıca, hastanelerin Leed Gold sertifikası taşıyacak şekilde çevre dostu ve enerji verimli olarak tasarlandığını açıkladı.

Bu projelerde şu anda toplamda 1,600 işçinin, mimar ve mühendisin çalıştığını aktaran Elgin, modern teknoloji ile donatılan hastanelerin beş yıldızlı otel konforunu aratmayacağının altını çizdi. Projenin tamamlanmasıyla İstanbul’a yüksek standartlarda sağlık hizmeti sunan modern hastane binaları kazandırılacak.