İstanbul Ticaret Üniversitesi ile Buhara Devlet Üniversitesi arasında ortak dersler yapıldı

İstanbul Ticaret Üniversitesi ve Buhara Devlet Üniversitesi arasında ortak dersler düzenlendi

İstanbul Ticaret Üniversitesi, uluslararasılaşma hedefleri kapsamında Türk Dünyası Üniversiteleri ile ortak dersler düzenlemeye devam ediyor. Bu kapsamda gerçekleştirilen ilk ortak ders Buhara Devlet Üniversitesi ile yapıldı. İstanbul Ticaret Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Abdulhamit Avşar ve Buhara Devlet Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Khamidov Obidjon Khafizovich’in de katıldığı ortak derste, farklı ülkelerdeki öğrenciler eş zamanlı olarak ders aldılar.

İstanbul Ticaret Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Avşar, iki ülkenin öğrencilerini bir araya getirmenin önemine vurgu yaparak, uluslararasılaşmanın önemine dikkat çekti. Avşar, Türk devletleri başta olmak üzere farklı ülkelerden üniversitelerle iş birliklerini güçlendirmenin hedeflendiğini belirtti. İki üniversite arasında entegrasyonun artırılması ve ortak diploma programlarının geliştirilmesi üzerinde çalışmaların devam ettiği de dile getirildi.

Buhara Devlet Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Khafizovich ise, İstanbul Ticaret Üniversitesi ile yapılan bu iş birliğinden memnuniyet duyduklarını ve daha fazla projede birlikte çalışacaklarına inandıklarını ifade etti. Khafizovich, İstanbul Ticaret Üniversitesi öğrencilerini Buhara’da ağırlamaktan mutluluk duyacaklarını belirtirken, Buhara’nın eğitim ve medrese geleneğiyle önemli bir merkez olduğunu dile getirdi.

Gelişen teknolojinin de etkisiyle, Türk Dünyası Üniversiteleri arasında yapılan ortak derslerin ikincisinin Taşkent Dokumacılık ve Hafif Sanayi Üniversitesi ile gerçekleştirildiği belirtildi. İstanbul Ticaret Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Abdülkerim Kar tarafından İngilizce verilen ders, Taşkent Dokumacılık ve Hafif Sanayi Üniversitesi Mekatronik Mühendisliği öğrencileri tarafından online ve görüntülü olarak takip edildi.

İstanbul Ticaret Üniversitesi’nin uluslararasılaşma yolundaki adımları ve Türk Dünyası Üniversiteleri ile gerçekleştirdiği iş birlikleri, hem öğrencilerin hem de akademisyenlerin uluslararası vizyonlarını genişletmeye yardımcı oluyor. Bu tür ortak derslerin düzenlenmesi, kültürel ve akademik köprülerin kurulmasına olanak sağlayarak, kardeş ülkeler arasındaki ilişkilerin güçlenmesine katkıda bulunuyor. Bu sürecin, ilerleyen dönemlerde daha da genişleyerek Türk Dünyası üniversiteleri arasında daha kapsamlı iş birlikleri ve entegrasyonlarla sonuçlanması bekleniyor.