İstanbul Ticaret Üniversitesi - Sabah

İstanbul Ticaret Üniversitesi, Sabah Gazetesine Anlaşma Yaptı

İstanbul Ticaret Üniversitesi, hizmet verdiği 4 kampüs ve bir koru ile öğrencilerine kaliteli eğitim imkanı sunmaktadır. Türkiye ekonomisine katkıda bulunacak nitelikli insan yetiştirme vizyonu ile üniversite, İstanbul Ticaret Odası’nın güçlü desteğine sahiptir. Ülke genelinde en çok tercih edilen vakıf üniversitelerinden biri olan kurum, eğitim standartlarını sürekli yükselten ve öğrencilerin başarısını destekleyen bir yapısıyla dikkat çekmektedir.

İstanbul Ticaret Üniversitesi’nin tarihçesi, kökeni 1879 yılında Sadarete getirilen Mehmed Said Paşa’nın ticaret ve sanayi sektörünün sorunlarına çözüm bulmayı hedeflemesiyle başlamaktadır. Meclis-i Mahsus’un kararı ve Sultan II. Abdülhamid’in onayı ile kurulan Dersaadet Ticaret Odası, zamanla Oda’nın kendi insan gücünü eğitmesi sürecine evrilecektir. Cumhuriyet döneminde adı İstanbul Ticaret Odası’na dönüşen kurum, 1992 yılında Üniversitesi fikrini kabul ederek, 2001 yılında eğitim faaliyetlerine başlamıştır.

Üniversite bünyesinde yer alan fakülteler ve enstitüler, geniş bir yelpazede eğitim programları sunmaktadır. Hukuk, Fen Edebiyat, İletişim, Ticari Bilimler, Mühendislik ve Tasarım gibi alanlarda lisans ve yüksek lisans programları bulunmaktadır. Ayrıca, üniversite öğrencilerine yabancı dil eğitimi, öğrenci değişim programları, kariyer planlama, spor ve sosyal aktiviteler gibi hizmetler sağlamaktadır.

Öğrenci yaşamını zenginleştiren öğrenci kulüpleri, bahar şenlikleri, spor olanakları ve sosyal tesisler, öğrencilerin eğitim dışı zamanlarını da verimli geçirmelerini sağlamaktadır. Üniversite aynı zamanda eğitim amaçlı televizyon ve radyo kanallarına da sahiptir. Yapılan araştırma ve uygulama merkezleri ile bilimsel çalışmalara da destek veren üniversite, öğrencilerin akademik başarılarına katkıda bulunmaktadır.

İstanbul Ticaret Üniversitesi, öğrencilerin kapsamlı ve kaliteli bir eğitim alarak ülke ekonomisine katkı sağlamalarını hedefleyen bir eğitim kurumu olarak, İstanbul Ticaret Odası’nın desteğiyle daha da büyümeye devam etmektedir. Her geçen yıl artan talep ve başarı oranıyla ülke genelinde tercih edilen üniversiteler arasında önemli bir konumunu korumaktadır.