Merger drives multi-modal logistics in wider Istanbul industrial complex - Freight News

İstanbul Sanayi Bölgesindeki Birleşme, Çoklu-Modal Lojistiği Güçlendiriyor – Yük Haberleri

Dubai Ports World ve önde gelen Türk üreticisi Evyap Grubu, stratejik bir birleşmeyi resmi olarak tamamladı ve bu birleşme Türkiye’de yeni bir kargo merkezi kurarak Marmara Denizi’nde önemli iki limanı birleştiriyor.
Birleşme, Türk Rekabet Kurumu’ndan onay aldı ve Türkiye’nin küresel ticaretteki rolünü güçlendirmeyi hedefliyor.
Yeni düzenleme kapsamında, DP World, Marmara Denizi’nin en doğu ucundaki Körfez’deki Evyapport’ta %58 hisseye sahip olacak.
Evyap Grubu ise, Kocaeli Körfezi’ndeki en büyük konteyner terminallerinden biri olan DP World Yarımca’da %42 hisseyi elinde tutacak.
Yeniden markalama sürecinde limanlar DP World Evyap Yarımca ve DP World Evyap Körfez olarak adlandırılacak.
Yeni oluşan kuruluş olan DP World Evyap’ın, İstanbul endüstri kompleksi genelinde gelişmiş çoklu modal lojistik çözümlerine artan talebi karşılaması bekleniyor.
Hem ihracat hem de ithalat hacmi artışına katkı sağlamayı, yeni sektörlerin büyümesini kolaylaştırmayı ve Türkiye’nin uluslararası tedarik zincirlerindeki önemini pekiştirmeyi amaçlıyor.
Birleşme, 2088 metrelik birleşik rıhtım alanı oluşturacak ve eş zamanlı olarak birden fazla ultra büyük konteyner gemisinin işlenmesine imkan sağlayacak, yıllık konteyner elleçleme kapasitesi 2 milyondan fazla TEU’yu aşacak.
Gelişmiş karayolu ve demiryolu bağlantılarına erişim, hızlandırılmış dönüş süreleriyle birlikte DP World Evyap’ın operasyonlarının belirgin özelliği olacak ve kargo hareketlerini optimize etmeye yönelik 900’den fazla lojistik uzmanından oluşan bir ekibin desteklediği bir yapı olacak.