featured

İstanbul Milli Eğitim Müdürlüğü İlim Yayma Vakfı ile Protokol İmzaladı

İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü, İstanbul Sabahattin Zaim Üniversitesi ve İlim Yayma Vakfı arasında yapılan işbirliği protokolü ile “İlim Yayma Öğretmen Gelişim Sertifika Eğitim Programı” başlatıldı. Protokol imza töreninde konuşan İlim Yayma Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Bilal Erdoğan, Türkiye’deki öğretmenlerin kıymet verilmesi gerektiğini vurgulayarak eğitimdeki temel sorunlara dikkat çekti. Erdoğan, öğretmenlere yönelik faaliyetlerin artırılması gerektiğini belirtti ve vakfın öğretmenlerin gelişimine destek olmayı hedeflediğini açıkladı.

Erdoğan, vakıf olarak öğretmenlere yönelik programlar geliştirmeyi ve bu programlara katılımı teşvik etmeyi amaçladıklarını dile getirdi. Öğretmenlerin katılabileceği ve keyifle gelebileceği eğitim modüllerinin hazırlanmasını istediklerini belirten Erdoğan, öğretmenlerin kendilerini daha iyi geliştirmelerini hedeflediklerini ifade etti. Protokol kapsamında yapılan eğitimlerin pedagojik formasyon ve sınıf yönetiminden ziyade öğretmenlerin ilgi alanlarına yönelik olacağını söyleyen Erdoğan, öğretmenlerin motivasyonlarını artırmanın önemine vurgu yaptı.

“Ilim Yayma Öğretmen Gelişim Sertifika Eğitim Programı”nın ilk dersi, eski Milli Eğitim Bakanı Prof. Dr. Nabi Avcı tarafından verildi. Dersin ardından yapılan imza töreninde İl Milli Eğitim Müdürü Yentür, İstanbul Sabahattin Zaim Üniversitesi Rektörü Acar ve İlim Yayma Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Erdoğan arasında işbirliği protokolü imzalandı.

Öte yandan, İstanbul Büyükşehir Belediyesi ile İlim Yayma Vakfı arasında geçmiş yıllarda yapılan protokolde kamu kaynaklarının kullanımı ele alındı. Eyüp’te eski bir İSKİ binasının Vakfa verilerek cemaatin yurdu olmasını sağlayan protokol ve Fatih Belediyesi’nin bedelsiz olarak İlim Yayma Cemiyeti ve İlim Yayma Vakfı’na taşınmazlar vermesi örnek gösterildi. İlim Yayma Cemiyeti’nin Türkiye genelinde hizmet veren yurtlarında binlerce öğrenci bulunduğu belirtildi. Bu örnekler, kamunun ve sivil toplum kuruluşlarının eğitimde işbirliğinin önemine dikkat çekti.