Turkish flags unfurl on Istanbul bridges to honor July 15 coup attempt victims - Türkiye Today

İstanbul köprülerinde 15 Temmuz darbe girişimi kurbanlarını anmak için Türk bayrakları açıldı – Türkiye Günü

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı, İstanbul Valiliği ve 15 Temmuz Derneği’nin ortak girişimiyle Türk bayrakları, İstanbul’un Yavuz Sultan Selim, Fatih Sultan Mehmet ve 15 Temmuz Şehitler Köprüleri’ne asıldı.

Türk bayrakları, Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı, İstanbul Valiliği ve 15 Temmuz Derneği işbirliğiyle Yavuz Sultan Selim, Fatih Sultan Mehmet ve 15 Temmuz Şehitler Köprüleri’ne asıldı.

Saat 6:00’da ekipler, 18 metre uzunluğunda ve 12 metre genişliğindeki bayrakları Yavuz Sultan Selim Köprüsü’ne astı. Saat 8:00’de Türk bayrağı Fatih Sultan Mehmet Köprüsü’nü süsledi ve saat 10:00’da sıra 15 Temmuz Şehitler Köprüsü’ne geldi.

15 Temmuz Şehitler Köprüsü’ndeki törene İstanbul Vali Yardımcısı Özlem Bozkurt Gevrek, 15 Temmuz Derneği Başkanı İsmail Hakkı Turunç ve 15 Temmuz darbe girişimi sırasında hayatını kaybedenlerin aileleri de katıldı.

Turunç, basına yaptığı açıklamada, etkinliğin önemine vurgu yaparak, 15 Temmuz darbe girişiminin 8. yıldönümünü kutladıklarını ve hayatını kaybedenleri hatırlamanın ve gazileri onurlandırmanın önemini vurguladı.

“Türk milleti olarak, toplumun ve devletin geleceğine yönelik sorumluluklarımızın farkında olarak yolculuğumuza devam ediyoruz,” diyen Turunç, Türk bayrağının simgesel önemine değindi.

Turunç, bayrakların sembolizmine vurgu yaparak, “Bu yıl, İstanbul’un 3 köprüsüne ek olarak, Osmangazi ve Çanakkale Köprüleri’ne de ilk kez dev bayraklarımızı astık. Bu bayraklar milletimize gurur verir ve mirasımıza sadakatimizi simgeler,” dedi.

Bayrağın bağımsızlık simgesi olduğunu vurgulayan Turunç, “Atalarımız bu topraklarda özgürce dalgalansın diye hayatlarını feda etti. Bugün milyonlar, aynı ruh ve kararlılıkla bayrağımızı savunmaya hazır,” diye konuştu.

Bayrağın zedelenmesine karşı kararlı bir şekilde karşı duracaklarını belirterek, bu tür girişimlere karşı uyardı. Osmangazi ve Çanakkale Köprüleri’nde de ilk kez bayraklar asıldı ve vatandaşların ulusal gurur anında paylaşmasına olanak tanındı.

Türk bayraklarının yanı sıra, 15 Temmuz Derneği’nin bayrakları ve “Milletin Zaferi” yazılı pankartlar da köprülerde sergilendi.