İstanbul Kebap Evi’nin Meze Tabakları Burlington’lu Yemeğe Türkiye’ye Yolculuk Yaptırıyor – Seven Days

Burlington’ın aşağı Kilise Sokağı’ndaki Istanbul Kebab Evi’nin sempatik bir şekilde fikir sahibi kasası, bir yemek yazarı olduğumu öğrenince en sevdiği yerel restoranı söyleyip Trader Joe’nun şapkamı çıkardı: Istanbul Kebab Evi. Listemde yeniden ziyaret etmek için bir noktaydı, ancak yeni lokantaların sürekli akışı genellikle eski favorilerin önüne geçer.

TJ’nin karşılaşması beni teşvik etti ve listeni karıştırdım ve bir arkadaşıma öğle yemeği için buluşup buluşamayacağını sordum.

Istanbul Kebab Evi genellikle benim yazlık bir destinasyonum oluyor, çoğunlukla şehrin tek çatı üstü yeme alanı olan üçüncü katındaki terası nedeniyle. Güzel bir akşamda, terasta iyi baharatlanmış, tendeş kebaplar, kılıç balığı, tavuk veya kuzunun zarif ve sulu kebaplarına ($13.99’a öğle yemeğinde ve $18.99 akşam yemeğinde) veya köfte olarak adlandırılan sulu kuzu köfteleriyle zevklenirim ($14.99/$20.99). Birkaç serin sezon ziyaretinde, balık veya sebzelerle fırında pişirilmiş etten gelen buğulu çömlek kaplarından ($21.99’dan) hoşlanmışımdır.

Restoran, kardeşler ve Türk vatandaşları Vural ve Hasan Oktay ve Vural’ın karısı Jackie tarafından işletiliyor. O, Burlington’a taşınmadan önce 2012’de Essex’te açıldı. White River Junction’da, Oktay’lar ayrıca Tuckerbox ve Little Istanbul adlı bir dükkan olan baharatlar ve diğer ürünleri satan bir işletmeye sahiptir; bu ilkbaharda orada başka bir restoran olan Cappadocia Cafe’yi açacaklar. Aile, Burlington’da ikinci bir Little Istanbul’u da planlıyor.

En son Istanbul Kebab Evi ziyaretimde, beni neyin restoranı denendi ve gerçekten sevilen yapan bir yemeğe odaklanmaya karar verdim. Seçenekleri daraltmaya yardımcı olmak için, menü seçimlerini yapmak için menüyü yerel bir yemek profesyoneline, başka bir ateşli hayrana bir mesaj attım.

Meze tabağı onun “şaşırtıcı”‘dan birkaçından biriydi. Ve doğru: Ne sipariş verirsem vereyim, hiçbir zaman taze pişirilmiş lavash ekmeğiyle servis edilen ev yapımı mezelerden vazgeçemem. Bunlar arasında mükemmel ev yapımı hummus ve baba ghanoush, sarımsak ve dereotu ile karıştırılmış süzme yoğurt olan haydari ve domates, soğan, biber, otlar, sarımsak, Türk zeytinyağı ve ekşi nar pekmezi ile yapılan bir meyveli salça olan ezme bulunmaktadır. Tabağı, karabiber, siyah üzüm ve otlarla doldurulmuş yaprak sarmalar tamamlar.

Tabak, $14.99 ve $19.99 fiyatlarıyla iki boyutta gelir. Daha küçük porsiyon, iki kişilik bir başlangıç yemeği olarak rahatlıkla servis eder veya kabak kızartması ($11.99) veya gevrek phyllo peynir purosu ($8.99) siparişi ile tek başına bir yemek yapar.

Son ziyaretim sırasında, fırın şişkin, susam izli ekmek parçaları arasında ağzımdan taşıdığım her bir farklı sunumu lezzetli bir şekilde tadıyordum. Güneşte kavrulmuş patlıcan ve biber tatları ve sıcak chile ve narenciye kıvılcımları, beni Akdeniz’e – veya daha gerçekçi bir şekilde, Ağustos ayında Burlington’ın bir çatı terasına taşıdı.

Öğle yemeği sonrası, Burlington restoranını işleten Hasan, bana birkaç ayrıntı hakkında bilgi verdi. Haydari için kalın, kremalı yoğurt evde yapılıyor. Ağdalı, limonlu humus, kurutulmuş Türk nohutlarıyla başlıyor ve dumanlı, hafif baba ghanoush, Türkiye’den ithal edilen pişmiş patlıcandan yapılıyor. Sonuncusu, marine edilmiş kızartılmış kırmızı biberler sayesinde hoş bir turşulu tekmeye sahiptir.

Listeler açısından, Türkiye seyahat bucket list’imde, ancak bu gezinin hemen olası olmadığı bir gerçek. Bu arada, Istanbul Kebab Evi var.

“Tek Bir Yemek”, Vermont’taki bir restoranda veya diğer yemek yerinde tek bir menü öğesini – yeni, klasik veya kısa ömürlü – tatmayı amaçlayan bir seridir. Özellikle öne çıkarmamız gereken harika bir tabak biliyor musunuz? Bize bir satır atın: [email protected].