Istanbul Kebab House's Meze Platter Transports Burlington Diners to Turkey - Seven Days

İstanbul Kebap Evi’nin Meze Tabakları Burlington Misafirlerini Türkiye’ye Götürüyor – Seven Days

Burlington merkezindeki Istanbul Kebab House, şehrin tek çatı katı yemek mekanı olan üçüncü katındaki terasının yanı sıra, deniz ürünlerinden, tavuk ve kuzu etinden yapılan iyi baharatlanmış ve yumuşak şiş kebapları ile meşhurdur. Restoran, Türk doğumlu kardeşler Vural ve Hasan Oktay ile Vural’ın eşi Jackie tarafından işletilmektedir. İlk olarak 2012 yılında Essex’te açılan restoran, 2015 yılında Church Street’e taşınmıştır. Ayrıca Oktay ailesi, White River Junction’da Tuckerbox ve Little Istanbul adında bir mağaza da bulunmaktadır; ilkbaharda burada Cappadocia Café adlı başka bir restoranı açmayı planlamaktadırlar.

İstanbul Kebab House’a son ziyaretimde, restoranı try-and-true favori yapan yemeği belirlemek için bir yeme-içme profesyoneline danışma kararı aldım. Onun menü seçimleri arasında yer alan mezeler tabağı gerçekten de “şahane” dediği birkaç seçenek arasındaydı. Mezeler, ev yapımı humus ve baba ghanoush, üzerine sarımsak ve dereotu eklenmiş süzme yoğurt olan haydari, domates, soğan, biber, baharat, sarımsak, Türk zeytinyağı ve ekşi nar pekmezi ile yapılan meyveli bir salsa olan ezme ile doldurulmuş asma yaprağı sarmalarını içermektedir.

Mezeler tabağı, 14.99$ ve 19.99$ fiyatlarında iki boyutta sunulmaktadır. Daha küçük porsiyon, iki kişilik bir başlangıç olarak ya da zükini kızartması veya çıtır peynirli sigaralar ile birlikte tek başına bir öğün olarak tercih edilebilir. Yerfıstığıdır, limondur humusu ve Türkiye’den ithal edilen pişirilmiş patlıcan kullanılan dumanlı, hafifçe ekşi baba ghanouch ile başlayan nutty lezzetleri var.

Sonuç olarak, Istanbul Kebab House’un ev yapımı mezeler tabağı hem açılış olarak hem de tek başına bir öğün olarak hizmet verebilecek enfes ve doyurucu bir seçenektir. Eşsiz lezzetler ve özenle hazırlanmış yemekler ile keyifli bir öğün geçirmek isteyenler için mutlaka denemeye değer bir restoran. Güneşi bol, deniz ürünleri ile hazırlanmış mezeler ve ekşi tatlar damağınızı şenlendirecek, keyifli bir öğle yemeği için Istanbul Kebab House’u ziyaret etmek iyi bir fikir olabilir.