Fuel service company Istanbul Jet secures 88th place in Fortune 500 Türkiye list

İstanbul Jet, Fortune 500 Türkiye listesinde 88. sırayı alarak büyük başarı elde etti

Türk havacılık ve yakıt hizmetleri şirketi olan Istanbul Jet, CEO Hüseyin Latifoğlu liderliğinde 2023 yılında 1 milyar dolar gelir elde ederek önemli bir başarıya imza attı ve prestijli Fortune 500 Türkiye listesinde 88. sırada yer aldı. Şirket, Orta Doğu ve Güneydoğu Asya’da güçlü bir pazar varlığından faydalanarak sağlam yatırımlar gerçekleştirdi ve sürekli büyümeye odaklandı. Gelecek hedeflerine odaklanan Istanbul Jet, Antalya’daki Dalaman Havalimanı’nda €4 milyon (4.3 milyon dolar) tutarında bir yatırımla JET A-1 yakıt depolama tesisini kurmayı planlıyor ve bu proje yaz sonunda tamamlanması bekleniyor. Latifoğlu, şirketin etkileyici performansını vurgulayarak, 2023 yılında satış hacminde %40 artış ve gelirde %21 artış yaşandığını, aynı zamanda 2024 yılının ilk beş ayında önceki yıla göre %21 oranında bir büyüme sağlandığını belirtti.

Firma, çok uluslu petrol şirketleri, tedarikçiler, yerel rafineriler ve yer hizmetleri sağlayıcıları dahil olmak üzere Türkiye dışında 25 iş ortağına hizmet vermekte olup, sektör standartlarını yükseltme konusunda güvenini dile getirdi. Istanbul Jet’in yenilikçiliğe ve stratejik genişlemeye verdiği önemi yansıtan kapasite ve verimlilik artışı ile hem yurt içinde hem de uluslararası pazarlarda büyümeyi sürdürmeyi hedeflediğini belirtti.

Böylece Istanbul Jet, Türkiye’nin önde gelen Fortune 500 Türkiye listesinde yer alarak başarılı bir ivme yakaladı ve sektördeki etkisini artırmaya devam ediyor. Şirketin lideri Hüseyin Latifoğlu’nun önderliğindeki firma, gelecek planlarıyla da sektördeki güçlü konumunu sürdürmeyi ve büyümeyi hedefliyor. Yapılan yatırımlar ve stratejik genişleme doğrultusunda Istanbul Jet, sektöre yön veren bir firma olarak, hem iç pazarda hem de uluslararası arenada önemli bir oyuncu olmaya devam ediyor.