İstanbul İl Milli Eğitim Müdürü Murat Mücahit Yentür, Yılın Kareleri oylamasına katıldı - Haberler

İstanbul İl Milli Eğitim Müdürü Murat Mücahit Yentür, Yılın Kareleri oylamasına katıldı – Haberler

İstanbul İl Milli Eğitim Müdürü Murat Mücahit Yentür, Anadolu Ajansı’nın (AA) “Yılın Kareleri” oylamasına katılarak 2023’e damga vuran olaylara ait fotoğrafları inceledi. Yentür, yurt içi ve dışında çekilen 147 fotoğraf arasından seçim yaparken, “Haber”, “Çevre-Yaşam” ve “Spor” kategorilerinin yanı sıra bu yıla özel eklenen “Deprem: Umut” ve “Gazze: Kanıt” kategorilerini de dikkate aldı.

Yentür, “Çevre ve Yaşam” kategorisinde Mostafa Alkharouf imzalı “İlk kıblede namaz” adlı fotoğrafı tercih ederken, “Haber” kategorisinde Muhammed Enes Yıldırım’ın “Boğazda bir dev” ve “Spor” kategorisinde Ömer Sercan Karkuş’un “Mete’nin nişanı” fotoğraflarına oy verdi. “Deprem: Umut” kategorisinde Mehmet Ali Özcan’ın “Depremzede bebekler” fotoğrafını tercih eden Yentür, “Gazze: Kanıt” kategorisinde ise Montaser Alsawaf’ın “Masumiyet” adlı fotoğrafına oy verdi.

Yentür, oylamayı takiben yaptığı değerlendirmede, başarının istikrar gerektirdiğini vurgulayarak, AA’nın yıllardır yürüttüğü bu çalışmayı takip ettiğini belirtti. Yentür, fotoğrafların tarihe not düşen ve hayata dokunan özgün çalışmalar olduğunu ifade ederek, seçim yaparken zorlandıklarını ve bazı fotoğrafların kendilerini gerçekten hüzünlendirdiğini belirtti.

İnsanlık tarihine acı ve kara sayfaların yazıldığı bir yılı geride bıraktıklarını dile getiren Yentür, tarihe not düşmek adına bu fotoğrafları seçtiklerini vurguladı. Fotoğraflarda büyüklerin çocuklara miras bıraktığı kötü izleri gözler önüne seren Yentür, bu karelerin devletlerin insanlık dışı politikalarının bir nesli nasıl yok ettiğini tekrar hatırlattığını belirtti.

Aynı zamanda Cumhuriyetimizin 100. yılını kutladığımız bir yılda yerli ve milli değerlere bağlı bir şekilde güçlü bir devlete sahip olmanın önemine vurgu yapan Yentür, ülkenin bu değerlerle donanmış olmasının ne kadar değerli olduğunu bir kez daha anladıklarını ifade etti.

Sonuç olarak, İstanbul İl Milli Eğitim Müdürü Murat Mücahit Yentür’ün AA’nın “Yılın Kareleri” oylamasına katılımı, 2023’ün önemli olaylarına dikkat çekerek, fotoğraflar aracılığıyla tarihe not düşme ve insanlık için önemli mesajlar verme amacını taşımaktadır. Yentür’ün değerlendirmeleri, yaşanan acı olaylara ve ülkenin milli değerlerine vurgu yaparak okuyucuları düşünmeye yönlendirmektedir.