İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nde görev değişimi - Hürriyet

İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nde Nöbet Değişimi

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin’in göreve başlamasının ardından İstanbul Milli Eğitim Müdürlüğü’nde görev değişikliği yaşandı. Doç. Dr. Murat Mücahit Yentür, İstanbul İl Milli Eğitim Müdürü olarak atandı. Yentür, daha önce İzmir Milli Eğitim Müdürlüğü görevini yürütmüştü. Yentür, görev değişikliğini sosyal medya hesabından duyurarak, Milli Eğitim Bakanına teşekkürlerini iletti.

Görev değişikliğinin ardından, eski İstanbul İl Milli Eğitim Müdürü Levent Yazıcı’nın Talim Terbiye Kurulu Üyesi olarak atanacağı ve boşalan koltuğa da Ömer Yahşi’nin getirileceği bildirildi. Levent Yazıcı, 5 yıl süren İstanbul Müdürlüğü görevinden ayrılarak Talim Terbiye Kurulu Üyesi olarak görev yapacak.

Doç. Dr. Yentür, Elazığ’ın Maden ilçesinde doğdu ve eğitim hayatını Yalova’da sürdürdü. İstanbul Üniversitesi’nde lisans ve yüksek lisans eğitimini tamamlayan Yentür, daha sonra doktorasını Marmara Üniversitesi’nde tamamladı. Eğitim Bilimleri alanında doçentlik ünvanına sahip olan Yentür, çeşitli üniversitelerde misafir öğretim üyesi olarak da görev yapmaktadır.

Yentür, Milli Eğitim Bakanlığı bünyesinde öğretmenlik ve okul müdürlüğü gibi çeşitli görevlerde bulunmuştur. Eğitim alanında yaptığı çalışmalarla tanınan Yentür, İstanbul’da birçok okulda yöneticilik yapmıştır. Halen Ege Üniversitesi’nde misafir öğretim üyesi olarak görev yapmakta olan Yentür, eğitim alanında akademik kariyerine devam etmektedir.

Yentür’ün İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü görevine atanması, eğitim alanında tecrübeli bir ismin bu önemli göreve getirilmesi anlamına gelmektedir. Göreve başladığı günden itibaren geliştirdiği projeler ve yaptığı çalışmalarla başarılı sonuçlar elde eden Yentür’ün İstanbul’daki eğitim alanında da olumlu etkiler yaratması beklenmektedir.

Yusuf Tekin’in liderliğindeki Milli Eğitim Bakanlığı, üst kademe görev değişiklikleriyle eğitim alanında daha etkin ve verimli bir yapılanmaya gitmeyi hedeflemektedir. Yapılan bu değişikliklerle eğitim sisteminin daha da güçlenerek ilerlemesi ve genç nesillerin daha iyi bir eğitim alabilmesi amaçlanmaktadır. Doç. Dr. Murat Mücahit Yentür’ün İstanbul İl Milli Eğitim Müdürü olarak atanması da bu hedefler doğrultusunda atılan önemli adımlardan biri olarak değerlendirilmektedir.