Junior badminton players claim bronze medals at Istanbul Youth Open 2024 [PHOTOS] - Gallery Image

İstanbul Gençler Açık 2024’de Genç Badmintoncular Bronz Madalyaları Kazanıyor [FOTOĞRAFLAR] – AzerNews.Az

Azerbaycan junior badminton oyuncuları, 2024 İstanbul Gençler Açık şampiyonasında iki bronz madalya kazandı. Azernews’in bildirdiğine göre, Ulvi Hüseynov ve Amirkhan İmanov Erkekler Çiftler U17 etkinliğinde bronz madalyayı elde ettiler. Öte yandan, Omar Teymurlu ve Kalina Koseva (Bulgaristan temsilcisi) karma Çiftler U13 etkinliğinde bronz madalyayı aldılar.

Azerbaycan Badminton Federasyonu, küresel ve Avrupa badminton topluluklarında aktif bir ortak olarak kabul edilmektedir. 2023 yılında Bakü, Badminton Avrupa Konfederasyonu Kongresi’ne ilk kez ev sahipliği yaptı. Bu büyük ölçekli etkinlik, 2024 Yaz Olimpiyatları’na hazırlık sürecinde badminton yarışmalarının gündemine ilişkin konuları ele aldı.

Kongrenin şiarı, herkes için erişilebilir olan badmintonun kutlanmasıydı. 2025’te Azerbaycan’ın başkenti karışık takımlar için Avrupa Badminton Şampiyonasına ev sahipliği yapacak.

AzerNews muhabiri Laman İsmayilova, gazetenin personel muhabiridir. Twitter’da onu takip edebilirsiniz: @lmntypewriterrr. Haberlerimizi Twitter’da @AzerNewsAz adresinden takip edebilirsiniz.