İstanbul Boğazı’nda Gemi Trafiği Kısmen Başlıyor – Xinhua

İstanbul Boğazı’nda geçici bir askıya alınma nedeniyle kısmen yeniden başlatılan gemi trafiği, Çarşamba günü bir gemideki motor arızası nedeniyle geçici olarak durdurulduğu bildirildi. Türkiye Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü’ne göre İstanbul Boğazı’ndaki gemi trafiği kısmen yeniden başlatıldı.

İhlas haber ajansı, geminin Marmara Denizi’ni Boğaz’dan çıkarken kurtarma römorkları eşliğinde eşlik edildiğini gösteren bir video yayınladı. Genel Müdürlüğün gemi trafiğini izlediği web sitesi, trafik kuzey-güney yönünde yeniden başladığını, ancak kuzey-güney rotasının gece yarısına kadar kapalı kalacağını belirtti.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı, gün içinde Lionfish adlı bir gemideki bir makine arızası nedeniyle gemi trafiğinin her iki yönde de durdurulduğunu bildirdi. Yerel medya, gemiyi çekmeye çalışan bir römorkun da arıza yaptığını ve bu durumun Boğaz’ın kuzey Karadeniz girişinde çekme işleminin kesilmesine neden olduğunu bildirdi.

Karadeniz’i Marmara Denizi’ne bağlayan 30 kilometre uzunluğundaki İstanbul Boğazı, dünyanın en yoğun su yollarından biridir. ■

2024 yılında İstanbul, Türkiye’deki Boğaz’ı gösteren bir drone fotoğrafı. Türkiye Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü’nün belirttiğine göre, İstanbul’un Boğaz’ında bir gemideki motor arızası nedeniyle geçici bir duraklamanın ardından gemi trafiği kısmen yeniden başlatıldı. (Xinhua/Liu Lei)