IŞİD'li teröristlerin çocuklarına İstanbul'da medresede eğitim verildiği ortaya çıktı. TBMM'ye saldıracaklardı

IŞİD’li Teröristlerin Çocuklarına İstanbul’da Medresede Eğitim Veriliyordu! TBMM’ye Saldıracaklardı – Yeniçağ

İstanbul Başakşehir’de faaliyet gösteren yasa dışı merkezde terör örgütü IŞİD’in Horasan yapılanmasına mensup teröristlerin eğitildiği ve örgütün elebaşları tarafından Türkiye’nin çeşitli bölgelerinde yapılacak saldırılar için talimat aldığı ortaya çıktı. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’nın yürüttüğü soruşturma sonucunda 12 IŞİD sanığı hakkında dava açıldı. Tutuklu 6 sanık hakkında hazırlanan iddianamede, teröristlerin İstanbul’da kurulan “Darul Vefa İlim ve Amel Merkezi” adlı medresede faaliyet gösterdikleri, örgüt üyeleriyle irtibat halinde oldukları belirtiliyor.

İddianamede, Horasan koluna mensup teröristlerin Özbek, Kırgız ve Kafkas kökenli olduğu ve Suriye ile Afganistan’daki IŞİD militanlarıyla temas halinde oldukları ifade edildi. Emniyet güçlerinin takibi sonucunda teröristlerin faaliyetleri ortaya çıkarıldı. Darul Vefa İlim ve Amel Merkezi isimli yasa dışı medrese, farklı bölgelere yayılan örgüt mensupları tarafından ziyaret edilirken, belirli günlerde ana merkezde toplandıkları tespit edildi.

Medreseye ait yatakhanelerde Suriye’deki IŞİD faaliyetlerine katılmış teröristlerin saklandığı, öğrencilerine ise farklı dersler verildiği belirtildi. Öldürülen teröristlerin çocuklarına eğitim verilmesiyle ilgili detaylar, iddianamede yer aldı. İstanbul’daki IŞİD hücresinin planladığı saldırılarda kullanılacak araçların temini ve eylemler için gerekli paraların toplanması konusunda detaylar bulunuyor.

Başakşehir’deki Darul Vefa İlim ve Amel Merkezi’nde eğitim gören çocukların günlük rutinleri ise Ahmed isimli bir sanık tarafından anlatıldı. Güne sabah namazıyla başlayan öğrencilerin Kur’an-ı Kerim, Arapça, fıkıh, hadis, tefsir, edep ve ahlak dersleri aldığı, akşam namazından sonra ise temizlik ve yemek gibi faaliyetlerde bulunduğu ortaya çıktı.

İddianame sonucunda yakalanan teröristler hakkında terör örgütüne üye olmak suçundan 7,5 ila 15 yıl arasında hapis cezası istenirken, 2 sanığın ayrıca ruhsatsız silah bulundurmak suçundan da ceza talep edildi. Kabul edilen iddianameyle birlikte sanıkların Mayıs ayında mahkeme karşısına çıkması bekleniyor. Terör örgütü IŞİD’in Türkiye’deki faaliyetleri üzerine yürütülen bu dava, ülke gündemine yeni bir boyut kazandırmış durumda.