IŞİD’li teröristlerin çocukları için İstanbul’da ‘medrese’ eğitimi!

IŞİD’li teröristlerin çocukları için İstanbul’da medrese eğitimi başladı – TELE1 TV

İstanbul’da IŞİD’in Horasan yapılanmasına eleman yetiştiren ve terör eylemi için talimat alan 21 kişi hakkında dava açıldı. İddianamede, Başakşehir’de Suriye veya Irak’ta ölen IŞİD’li teröristlerin çocuklarının eğitildiği medresede yapılanmaları ve örgütle yakın temas içinde oldukları belirtildi. Öğretmenlerin çoğunluğunun Arap uyruklu olduğu, öğrencilere IŞİD propagandası yapıldığı ve çocukların Afganistan’a gönderilerek IŞİD’in Horasan Vilayeti saflarına katılmalarının planlandığı ifadelerine yer verildi. Merkezin takip altında tutulduğu ve operasyonlarla ilgili detaylar iddianamede yer aldı.

Sanıklardan Rasulov’un geçmişte Azerbaycan’da uyuşturucu madde kullanımı suçundan tutuklu kaldığı ve Türkiye’ye 2016 yılında geldiği, Reina terör saldırısıyla bağlantılı olduğu ve IŞİD üyesi olmak suçundan cezaevinde yattığı bilgilerine ulaşıldı. İddianamede, sanıkların IŞİD terör örgütüyle bir bağlantıları olmadığını savunmalarının yer aldığı ve sanıkların mayıs ayındaki ikinci duruşmada hakim karşısına çıkacağı belirtildi.

Sanıklar hakkında terör örgütüne üye olmak suçundan 7,5 yıldan 15 yıla kadar hapis cezası talep edilirken, 2 sanık hakkında ruhsatsız silah bulundurmak suçundan 1,5 yıldan 4 yıl 6 aya kadar hapis cezası istendi. İddianame, İstanbul 23. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından kabul edildi ve sanıkların gelecek duruşmada hakim karşısına çıkması bekleniyor. Operasyonlarla ilgili detaylar ve sanıkların ifadeleri iddianamede detaylı bir şekilde yer alıyor.

Dört ilde eş zamanlı IŞİD operasyonu! 14 şüpheli yakalandı. Bu operasyonlarla ilgili ayrıntılar ve detaylar kamuoyuyla paylaşıldı. Operasyonların sonuçlarıyla ilgili detaylar ve yakalanan şüphelilerin durumları hakkında bilgilendirmeler yapıldı. Güvenlik birimlerinin yürüttüğü operasyonların amacı ve başarısıyla ilgili detaylı bilgiler kamuoyuna duyuruldu. Operasyonların devamı ve alınan tedbirlerle ilgili gelişmeler takip edilmeye devam ediyor. Operasyonlarla ilgili şüphelilerin yargılanması ve alınacak tedbirlerle ilgili detaylar önümüzdeki günlerde kamuoyuyla paylaşılacak.