'İmam hatip lisesi sayısını 440'tan 1017'ye çıkardık' - Hürriyet

-‘İmam Hatip Liseleri Sayısını 440’tan 1017’ye Çıkaran Karar – Hürriyet

Türkiye İmam Hatipliler Vakfı (TİMAV), Gençlik ve Spor Bakanlığı ile yürüttüğü proje kapsamında planlanan İmam Hatip Liselerinde Din Öğretiminde Kalite Çalıştayı, Konya’da başladı. İki gün sürecek bu çalıştayın açılışında konuşan Milli Eğitim Bakan Yardımcısı Orhan Erdem, AK Parti iktidarları döneminde birçok soruna çözüm ürettiklerini ve bu sayede imam hatip liselerinin sayısını artırdıklarını ifade etti. 2002-2003 öğretim yılında 440 olan imam hatip lisesi sayısının 2014-2015 yılı itibarıyla 1017’ye çıkarıldığını söyleyen Erdem, halkın talebi doğrultusunda bu noktaya gelindiğini belirtti.

Açılış konuşmasında 1644 adet ortaokulun açıldığını ve bütün imam hatip liselerinin Anadolu imam hatip lisesi haline getirildiğini de belirten Erdem, uluslararası imam, hatip ve hafızlar yetiştiren okulların da devreye girdiğini vurguladı. Türkiye Diyanet Vakfı ile yürütülen ortak çalışma kapsamında 72 ülkeden gelen 1109 öğrencinin Uluslararası Anadolu İmam Hatip Liselerinde okuduğunu söyleyen Erdem, Konya’da bulunan Mevlana Anadolu İmam Hatip Lisesi’nde 309 öğrencinin eğitim aldığını ve 3 tane yeni Anadolu imam hatip lisesi açacaklarını açıkladı.

TBMM Milli Eğitim, Kültür, Gençlik ve Spor Komisyonu Başkanı, AK Parti Ankara Milletvekili Emrullah İşler, din eğitimi ve öğretiminin önemine dikkat çekti. Her darbe döneminde İmam Hatip’lerin hedef alındığını belirten İşler, bu okulların zaman zaman budandığını ve sayılarının düştüğünü ifade etti. Ancak her şerrin ardından bir hayır ve fırsatın geldiğini, okulların güçlenerek yoluna devam ettiğini ve artık önemli olanın nitelik ve kalite olduğunu söyledi.

TİMAV Genel Başkanı Abdullah Ecevit Öksüz ise Gençlik ve Spor Bakanlığı’na sağladığı imkan ve desteklerden dolayı teşekkür etti. Çalıştaya Konya Valisi Muammer Erol, AK Parti Konya milletvekilleri, 50 ildeki imam hatip mezunları, akademisyenler ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcilerinin katıldığını belirtti.

Bu çalıştay, din öğretiminde kalitenin artırılması ve imam hatip liselerinin gelişimi konularında önemli bir adım olarak değerlendiriliyor. Katılımcıların görüş ve önerileri ile daha etkin ve verimli bir din eğitiminin sağlanması hedefleniyor. İmam Hatip Liselerinde Din Öğretiminde Kalite Çalıştayı’nın başarıyla sonuçlanarak, eğitim alanındaki ilerlemelere olumlu katkıda bulunması bekleniyor.