İki kıtayı birleştiren 1 milyar sterlinlik inanılmaz köprü – Sadece 36p’ye geçiş mümkün

İstanbul’daki Boğaziçi Köprüsü, Avrupa ve Asya’yı birleştiriyor ve geçişi sadece 36 kuruş tutuyor. Ancak 2016 yılı Temmuz ayında Türkiye’de yaşanan bir darbe girişimi sonrasında Şehitler Köprüsü olarak yeniden adlandırıldı. Türk bir ordu grubunun köprüyü işgal ettiği olay sonrasında böyle bir karar alındı. Üç Boğaz köprüsünden biri olan bu yapı, Karadeniz ile Marmara Denizi arasında bulunan ve Avrupa ile Asya arasındaki sınırların bir parçası olan ve Ukrayna gibi ülkeler için Akdeniz’e yönelik önemli bir yol olan Boğaziçi’ni geçmektedir.

Martyrs’ Bridge’in zemin genişliği 33.4 metre ve taşıdığı mesafe bir kilometreyi geçmektedir. Ağırlığını yerçekimi ile sabitleyen bir asma köprü olan bu geçişin ana kabloları yola gövdesine yerine zemine bağlanmaktadır. Köprü, deniz seviyesinden 64 metre yüksekte bulunmakta olup kuleleri 165 metre yüksekliğe ulaşmaktadır. İnşaat Mühendisleri Enstitüsü’ne göre, Şehitler Köprüsü 1.560 metre uzunluğundadır ve O1 otoyolunun bir parçasıdır.

Türk tenisçi İpek Şenoğlu ile ABD’li tenis yıldızı Serena Williams’ın 2005 yılında köprüde yaptığı bir sergileme maçı, iki kıtada oynanan ilk tenis maçı olma özelliğini taşımaktadır. Aynı zamanda, Martyrs’ Bridge’in tasarımının İngiltere ve Galler arasındaki Severn Köprüsü’nden esinlenerek yapıldığı belirtilmektedir.

Köprünün yapımı sadece üç yıl sürmüş ve Dr. William Brown, Sir Gilbert Roberts ve Freeman Fox & Partners tarafından tasarlanmıştır. Bağlantı noktası olarak Humber Köprüsü, Forth Yolu Köprüsü, Auckland Liman Köprüsü gibi projeleri de gerçekleştiren Freeman Fox & Partners şirketi tarafından inşa edilen bu çelik asma köprü, hızlı yapım süresiyle dikkat çekmiştir.

İstanbul’un hem iki yakasını hem de Avrupa ile Asya’yı birleştiren Şehitler Köprüsü, şehrin ve Türkiye’nin ekonomisine katkı sağlayarak iki kıtanın pazarlarını birbirine bağlamıştır. Köprü, İstanbul şehrini yeniden birleştirmesi ve insanları, ulusları birbirine bağlamasıyla takdir toplamıştır. Günde 170.000 aracın köprüyü kullandığı ve köprünün sadece Avrupa’dan Asya’ya geçişlerde ücret talep ettiği belirtilmektedir.

Dolmabahçe Sarayı ve Ortaköy Camii gibi ünlü yerlerin manzarasına sahip olan köprü, Avrupa Hisar ile Anadolu Hisarı’nı birleştiren Fatih Sultan Mehmet Köprüsü’nün de yoğunluğu azaltmak adına inşa edildiği ve yine Dr. Brown tarafından denetlendiği bilinmektedir.