İGA İstanbul Havalimanı dünya çapında eğitim merkezi oluyor İhlas Haber Ajansı - İhlas Haber Ajansı

İGA İstanbul Havalimanı, Dünya Çapında Eğitim Merkezi Haline Geliyor

İGA İstanbul Havalimanı, United States Transportation Security Administration (TSA) ile iş birliği yaparak havacılık güvenliği alanında önemli bir adım attı. Bu iş birliği sayesinde Orta Asya ve Orta Doğu’daki ülkelerin güvenlik eğitimleri artık İGA İstanbul Havalimanı tarafından yürütülecek. İGA Akademi bünyesinde verilen eğitimlerden 2023 yılında Azerbaycan, Özbekistan ve Kazakistan gibi ülkelerdeki 67 havalimanı güvenlik personeli faydalandı. 2024 yılında ise Özbekistan, Kazakistan, Yemen, Ürdün, Fas ve Kuveyt’ten 400’den fazla güvenlik görevlisinin İGA’da eğitim alması planlanıyor. Aynı zamanda Nisan ayında Mısır, Irak, Umman gibi ülkelerde TSA yetkisindeki 10’dan fazla havalimanında da eğitimler verilecek.

İGA İstanbul Havalimanı CEO Vekili Selahattin Bilgen, bu iş birliğinin bölge havalimanları için örnek teşkil ettiğini ve İstanbul Havalimanı’nın dünya çapında bir eğitim merkezi haline geldiğini belirtti. Bilgen, havacılık güvenliği alanında en yüksek standartları belirleyerek, yolcuların ve havalimanı çalışanlarının güvenliğini en üst düzeyde tutmayı hedeflediklerini söyledi. İGA İstanbul Havalimanı’nın bu başarısının, sadece bölgesel değil, aynı zamanda uluslararası bir etki yarattığını ifade eden Bilgen, havalimanlarının havacılık güvenliği eğitimleri konusunda bir marka haline geldiğini ve sektörde lider olduğunu vurguladı.

İGA’da verilen eğitimler sadece güvenlik uygulamalarını değil aynı zamanda kadın liderliğini güçlendirme ve kişisel gelişim eğitimlerini de içeriyor. Kadın çalışanların yöneticilik becerilerinin artırılmasını ve sayısal olarak kadın yönetici sayısının artırılmasını hedefleyen ‘Güvenlikte Kadınları Güçlendirmek: Kariyer Gelişimi ve Liderlik Eğitimi’ programından 2024 Nisan ayında Özbekistan ve Kazakistan’dan kadın personeller faydalanacak. Ayrıca 2024 yılında eğitim verilen kadın personel sayısının artırılması planlanıyor.

Bu iş birliği ile İGA İstanbul Havalimanı, bölgesel ve uluslararası düzeyde havacılık güvenliği alanında öncü bir rol üstleniyor. Yolcuların ve havalimanı çalışanlarının güvenliğini en üst seviyede tutmayı hedefleyen İGA, sektördeki liderliğini ve marka değerini güçlendirerek, önemli bir başarıya imza atıyor. Bu girişimle havacılık güvenliği konusunda daha güçlü adımlar atılarak, sektördeki standartlar yükseltiliyor ve çalışanların gelişimine destek veriliyor.