ICS Türkiye Branch Celebrates its Inauguration in Istanbul - The Maritime Executive

ICS Türkiye Şubesi, İstanbul’da Açılışını Kutluyor – Denizcilik Yöneticisi

Denizcilik endüstrisinin uluslararası ticari birlikleri arasında yer alan Institute of Chartered Shipbrokers (ICS), İstanbul’da Türkiye şubesinin açılışını duyurdu. Bu, 27. şubesini kurarak Londra’da gerçekleştirilen Kontrol Konseyi toplantısının ardından gerçekleşti.

ICS Türkiye şubesi, şu anda 18 aydır faaliyette olup, resmi şube açılışını İstanbul’da Lütfi Kırdar Kongre Merkezi’nde gerçekleştirilen özel bir törenle kutladı. Ardından Cuma günü 28 Haziran 2024 tarihinde saygın Boğaziçi Shipbrokers Yemeği ile devam etti.

Başarılarını alkışladılar
“Son yıllarda, Konsey temsilcileri ICS Türkiye gelişim şubesinin liderlerinin neler başarabildiğinden etkilendiler. Türkiye’yi Enstitütün 27. şubesi olarak resmen karşılamanın sevincini yaşıyoruz. Bugün burada durduğumda, odada bir gurur hissediyorum. Lütfen bu bölgede üyelik geliştirerek ve eğitim tekliflerimizi genişleterek devam edin.” Luis Bernat FICS, ICS Uluslararası Başkanı.

“Türkiye’de şubenin kurulmasında Bahadır Tonguç FICS ve bu girişimde yer alan tüm ekibe içten teşekkürlerimi sunmak isterim. Uzun bir yolculuktu ve böyle bir girişimi hayata geçirmenin kolay olmadığını biliyoruz. Asla pes etmediğiniz ve mutlak tutku ve kararlılıkla neler başarabileceğinizi gösterdiğiniz için teşekkür ederim.” Robert Hill FICS, ICS Direktörü.

“Bu, 2012 yılında bir ICS üyesinin ortaya attığı bir fikirle başlayan bir yolculuktu ve hızla Türkiye’de denizcilikte çalışan profesyonellerin desteğini gördü. Yıllar içinde liderlik grubu oluşturuldu, etkinlikler düzenlendi, öğretim kaynakları geliştirildi, yerel sınav merkezleri ve eğitim kaynakları oluşturuldu ve yeni üyelerin nitelendirilmesi sağlandı. Meslektaşlarımız tarafından tanınmaktan mutluyuz ve Türkiye’de üyelik ve eğitim programını geliştirerek, Enstitü’ye küresel denizcilik profesyonelleri için bir organizasyon olarak katkıda bulunmayı dört gözle bekliyoruz.  Bahadır Tonguç, ICS Türkiye Başkanı.

Yeni bir komite
Açılış töreninin ardından birkaç hafta içinde, yeni ICS Türkiye Başkanı şube komitesi tarafından seçilecek. Yeni Başkan, önümüzdeki iki yıl boyunca şubeyi yönetecek.

Türkiye’de yerleşik denizcilik öğrencileri ve Enstitü üyeleri artık kurulmuş bir yerel şubeye sahiptir. Şube, Türkiye’deki üyelik ve eğitim programını büyütmek ve etkinlikler, atölye çalışmaları ve sınav merkezlerini koordine etmekten sorumludur. ICS Türkiye şubesi, Enstitü’nün genel gelişiminde önemli ve etkili bir rol oynamak üzere diğer şubelerle birlikte Enstitü Kontrol Konseyi toplantılarında temsil edilecek.

Boğaziçi Shipbrokers Yemeği
Kutlamalar Boğaziçi Shipbrokers Yemeği ile Cuma günü 28 Haziran tarihinde devam etti. Türk Shipbrokers Derneği tarafından iki yılda bir düzenlenen etkinlik, denizcilik profesyonellerini çeken ve geniş bir yelpazeden gelen 2650 konuğun katıldığı popüler bir toplantının altıncı edisyonunu işaret ediyordu.