Haluk Bilginer kimdir, nereli, kaç yaşında? Haluk Bilginer sağlık durumu nasıl? Hangi film ve dizilerde oynadı? - Cumhuriyet

Haluk Bilginer: Sanat dünyasının başarılı ismi!

Usta oyuncu Haluk Bilginer, dün gece Kadıköy Caddebostan Kültür Merkezi’nde sahneye çıktığı sırada rahatsızlandı ve hemen hastaneye kaldırıldı. İlk müdahaleyi seyirciler arasındaki bir doktor yaptı ve ardından ambulansla hastaneye götürüldü. 68 yaşındaki usta oyuncunun sağlık durumuyla ilgili detaylar araştırılıyor. Habertürk’ün haberine göre, Bilginer’in bilinci açık ve sağlık durumu iyiye gidiyor.
Haluk Bilginer, tanınmış bir Türk oyuncu ve yönetmen olup, tiyatro eğitimini Ankara Devlet Konservatuvarı’nda aldıktan sonra Londra Müzik ve Drama Sanatları Akademisi’nde ileri tiyatro eğitimi almıştır. Türkiye’de ve yurtdışında çeşitli tiyatro oyunları, filmler ve dizilerde yer almış, birçok ödüle layık görülmüştür.
Bilginer’in özel yaşamı da dikkat çekmektedir. İlk evliliğini 1992’de Zuhal Olcay ile yapan ünlü oyuncu, daha sonra 2006’da müzik sanatçısı Aşkın Nur Yengi ile evlenmiş ve bir kız çocuğu sahibi olmuştur. Çift, 2012 yılında boşanmıştır.
Haluk Bilginer, tiyatro, sinema ve dizi alanında birçok başarılı projede rol almıştır. Sinema kariyerinde ‘Masumiyet’, ‘Usta Beni Öldürsene’, ‘Kış Uykusu’ gibi önemli filmlerde oynamıştır. Ayrıca, televizyonda ‘Ezel’, ‘Şahsiyet’, ‘Baba’ gibi dizilerde de rol almıştır. Son olarak, internet dizileri arasında ‘Masum’, ‘Şeref Bey’, ‘Uysallar’ gibi yapımlarda yer almaktadır.
Usta oyuncu aynı zamanda tiyatro sahnesinde de birçok önemli eserde yer almıştır. İngiltere ve Türkiye’de birçok tiyatro oyununda rol alarak yeteneklerini sergilemiştir. ‘Histeri’, ‘Jeanne d’Arc’ın Öteki Ölümü’, ‘Kral Lear’ gibi oyunlarda başarılı performanslar sergilemiştir.
Haluk Bilginer, kariyeri boyunca birçok ödül kazanmış ve takdir toplamıştır. Afife Tiyatro Ödülleri, Altın Portakal Film Festivali, Sadri Alışık Ödülleri, Sinema Yazarları Derneği Ödülleri gibi birçok prestijli ödülün sahibi olmuştur.
Usta oyuncu Haluk Bilginer’in sağlık durumunun yakından takip edildiği ve hayranlarının endişeli bekleyiş içinde olduğu bilinmektedir. Bilginer’in sağlığına kavuşması ve sahne performanslarına devam etmesi tüm sevenlerini mutlu edecektir.